Det er stål som gjelder

Hvorfor er høykvalitets varmebehandlet stål det beste materialetvalget for en tursykkel?

Thorn Cycles Ltd er kjent for sine høykvalitets tursykler og syklene deres får meget gode anmeldelser i annerkjente magasiner som Adventure Travel Magazine, Cycling Plus og Bicycle Magazine. Thorn Cycles Ltd bruker varmebehandlet høykvalitets stål i alle sine sykkelrammer og grunnen til at de har valgt dette framfor aluminium, karbon eller titanium har de gitt en meget grundig begrunnelse for. Med tillatelse fra Thorn Cycles Ltd gjengir jeg denne begrunnelsen her.


Høykvalitets stål er det best egnede materialet for å lage sterke, komfortable, godt utstyrte tursykkelrammer som skal vare lenge. Alle Thorn Cycles sykler har rammer som er laget av høykvalitets varmebehandlet stål.

Grunnen til at alle Thorn Cycles sykkelrammer blir varmebehandlet er at varmebehandlingen fører til en markant økning i strekkfastheten på stålet noe som gjør at stålet blir sterkere og mer motstandsdyktig mot sprekkdannelser og bulker. Varmebehandlingen fører også til en økning av rammens «robusthet».

Den avsluttende varmebehandlingen kan fordoble prisen på rammen og fordi varmebehandling er så dyrt vil stålet som brukes i de fleste sykkelrammer ikke være varmebehandlet. Hvis det ikke spesifikt nevnes at en stålramme er varmebehandlet, kan du være sikker på at så ikke er tilfelle.

Hvorfor ikke aluminium?

Billige (tykkvegget) aluminiumsrammer er sterke nok, de kan ha alle festene til kabler og ustyr som  er nødvendige på en tursykkel, men de er tunge og veldig ukomfortable.

Dyre (tynnvegget) aluminiumsrammer er mindre ukomfortable og de er ganske lette, men rammen tåler ikke alle de festene til ustyr som er nødvendige på en tursykkel, og de går i stykker. En ødelagt aluminiumsramme er lett å håndtere … den resirkulerer man til aluminiumsbokser!

Hvorfor ikke karbon?

Karbonrammer kan være veldig lette og slitesterke … så lenge man ikke skraper dem opp. En rift i en karbonramme er en katastrofal feil som bare venter på å skje – heller før enn senere. Thorn Cycles ville likevel ikke nøle med å benytte karbon i rammen til en landeveissykkel …

… hvis de drev med landeveissykling … og noen andre betalte for rammen.

Det er vanskelig å produsere karbonrammer med de fester til utstyr og bagasje som er nødvendig for tursykling. Det er ikke lett å vite om man skal le eller gråte når man ser en «cool» landeveissykkel med karbonramme bli brukt som lettvekts tursykkel med skramlende skjermer som er festet på sykkelen med strips, på setepinen er det festet megatunge ting (dvs en setepinne som snart brekker eller blir skadet), og bagasjebærere som er plassert for høyt og for langt bak i forhold til stabilitet … eller kanskje ingen bagasjebærere i det hele tatt.

Hvorfor ikke titanium?

Vekten på titanium er to tredjedeler av vekten av stål, men selv topp kvalitets titaniumsrammer er mye mindre stive enn en stålramme. For å lage en titaniumsramme som er like stiv som en god høykvalitets stålramme, må man bruke betydelig mer materiale, noe som dermed ikke gir så mye vektreduksjon! Det er mange som ønsker den vektbesparelse en titaniumsramme gir, men de ender dermed opp med en ramme som ikke er stiv nok. Dette fører ikke bare til at man kaster bort energi i tråkket, det kan også føre til skremmende opplevelser når man sykler i nedoverbakke.

På en høykvalitet titaniumsramme er det enten umulig eller svært dyrt å lage de nødvendige beslag og fester som er nødvendig på en ramme som skal brukes til tursykling, og dessuten så har alle slike titaniumsrammer som kjenner til gått i stykker! Det er vanligvis umulig å reparere en ødelagt titaniumsramme.

Det kan være at det et eller annet sted i verden i dag produseres gode titaniumsrammer som ikke brekker eller blir ødelagt, eller at man kan lage slike en gang i framtiden – men det tviler vi på.

Thorn Cycles syns ikke det er verdt å bruke så mye penger på en titaniumsramme når når en stålramme er nesten like lett, er mye mer holdbar og lett kan repareres om nødvendig. Stålrammer er bedre å sykle på, de er relativt billige og de kan ha alle de beslag og fester som er nødvendige for tursykling.

Derfor bruker Thorn Cycles høykvalitets stål i sykkelrammene på sine tursykler.

Én kommentar til «Det er stål som gjelder»

  1. Hi there!

    My name is Rose and I live in Arendal at the moment. I have cycled Norway with my bamboo bike cover crafter with leather. All made with my little hands 🙈☺️.
    The bamboo kept cracking and i would love to get a steel bike frame, coated with rusty copper to get a special finish. I work leather and cork and would love to make this a unique bike that would take me to Portugal at least.

    Would you be interested in my project?
    I really hope so!
    I would be happy to share some photo of the bamboo/leather bike of mine also if you would like to.

    I am looking forward to hearing from you !
    Sunny regards
    Rose

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *