Feltreiret – Testing, justeringer og utprøving av nytt utstyr

Det har blitt skremmende lite sykling så langt. Planen jeg hadde om å begynne å sykle en tur hver dag har ikke holdt. Det er så mye annet som krever tid. I dag har jeg brukt tid på å teste feltreiret med det utstyret jeg fikk i posten for et par dager siden.

Utstyret jeg har kjøpt fra Dutchware skal jeg bruke sammen med min Hennesy Deep Jungle Hammock. Det ble litt prøving og feiling og det fungerte dårlig å gjøre det sånn som jeg først hadde planlagt. Heldigvis kan planer justeres hvis de ikke fungerer og etter litt litt fram og tilbake syns jeg nå det begynner å komme seg. Jeg hengte opp feltreiret i en skråning med ett tre oppe i skråningen og ett tre som står lavere – slik det ofte kan være der man vil slå leir – for å se hvordan det fungerer.

En tommelfingerregel for at hengekøyen skal være god å ligge i er at strapsene/tauet henger i ca. 30 grader fra treet ned mot hengekøyen. Det syns jeg  var rimelig lett å få justert ved å henge hengekøyen litt nærmere det nederste treet og justere litt fram og tilbake på hvor man fester hengekøyen på ENO Atlas strapsen. ENO Atlas strapsen syns jeg i det hele tatt fungerer meget bra og det at jeg investerte i det er en helt klar oppgradering av mitt hammock-system. Det er lett å henge opp og lett å justere hengekøyen slik at den henger riktig.

Det fungerer fint å sette opp feltreiret i en skråning.
Det fungerer fint å sette opp feltreiret i en skråning.
Det er lett å feste stranden rundt treet...
Med ENO Atlas hammock straps er det lett å feste strapsen rundt treet…
... og feste og justere hengekøyen så den henger riktig.
… og henge opp og flytte på hengekøyen så den henger riktig.
Snoren til tarpen er festet med en Dutch Hook på den ene siden...
Snoren til tarpen er festet med en Dutch Hook på den ene siden…
... og en Dutch Wasp på den andre siden som også brukes til å stramme linen. Det fungerer fint.
… og en Dutch Wasp på den andre siden som også brukes til å stramme linen. Det fungerer fint.
Dette brukes til å feste tarpen på lina. Det gjør det enkelt å justere tarpen så den henger rett over hengekøye.
Det grå tauet (det kalles «Soft Shackles») brukes til å feste tarpen på lina. Det gjør det enkelt å justere tarpen så den henger rett over hengekøyen
Tarpen er justert så den henger rett over hengekøyen...
Tarpen er justert så den henger rett over hengekøyen…
... og er staket ut. Da er feltreiret ferdig satt opp.
… og er staket ut. Da er feltreiret ferdig satt opp.
Det er ikke noen vits i å dra så langt avgårde når man skal teste utstyret og øve seg litt. Døren rett der borte er home sweet home, så det er kort vei hjem :-)
Det er ikke noen vits i å dra så langt av gårde når man skal teste utstyret og øve seg litt. Døren rett der borte er home sweet home, så det er kort vei hjem 🙂
Snakeskins på tarpen gjør det lett å kjapt "slå sammen" tarpen over hengekøyen når det er godt vær (og kjapt ta den ut igjen hvis det begynner å regne).
Snakeskins på tarpen gjør det lett å kjapt «slå sammen» tarpen over hengekøyen når det er godt vær (og kjapt ta den ut igjen hvis det begynner å regne). Det er ikke så lett å se på bildet men tarpen henger her «sammenrullet» over hengekøyen.
Litt er lettere å se tarpen som er pakket sammen i "snakeskins" og henger klar over hengekøyen slik at tarpen hurtig kan stakes ut hvis det skal bli dårlig vær.
På dette bildet er det kanskje litt lettere å se tarpen som er pakket sammen i «snakeskins» og henger klar over hengekøyen slik at den hurtig kan settes opp hvis det skal bli dårlig vær.
Ingen tvil om at dette er meget behagelig. Her ligger jeg og leser på Kindlen og slapper av.
Her ligger jeg og leser på Kindlen og slapper av.
Det ble litt for behagelig ... zzzZZZ :-)
Det ble litt for behagelig … zzzZZZ 🙂

Som «dyne» i hengekøyen bruker jeg Backcountry Quilt 800 som jeg kjøpte litt tidligere i år. Det fungerer meget bra i hengekøyen. Den har en fotpose nederst og fungerer som dyne på de øverste 2/3 delene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *