Videoblogg – Test av SolarGorilla

Det med å få ordnet seg med strøm til sine gadgets når man er på tur er et problem – vi snakker da om turer hvor man er noen dager borte fra det ordinære strømnettet og ikke får mulighet til å lade sin mobil, digitalkamera m.m. på vanlig vis. Løsningen på det er da enten å ha med seg strømmen man trenger (i form av en eller flere batteripakker) eller å produsere strømmen selv – for eksempel ved å bruke et solpanel.

Jeg har laget en videoblogg med en oppsummering av en liten test jeg har gjort av SolarGorilla – et solcellepanel fra Powertraveller. Fungerer det? Er det bra og effektivt nok til å sørge for den strømmen jeg trenger på sommerens sykkeltur?

SolarGorilla fungerer best i kombinasjon med PowerGorilla. PowerGorilla er en batteripakke med en oppgitt kapasitet på 21000 mAh. Testen ble utført ved at jeg lot PowerGorillaen gå helt tør for strøm og brukte deretter SolarGorilla til å se hvor mye «juice» jeg fikk fylt på i løpet av en dag.

Testen ble utført under optimale forhold med strålende sol og blå himmel og solcellepanelet ble hele tiden flyttet slik at det var optimalt plassert i forhold til solen. Det sto på lading i 12 timer, fra kl 1000 på formiddagen til kl 2200 på kvelden.

Litt lenger ned her på siden finner du en videoblogg med en review at SolarGorilla, en oppsummering av testen og min konklusjon.

Det må sies at videobloggen er produsert etter Pløhns fem regler for produksjon av videoblogger på tur – som jeg nettopp har kommet opp med 🙂 Dette er  regler som skal gjøre det lettere å lage og publisere små videosnutter/videoblogger som er «gode nok» når man er på tur. Reglene handler egentlig om at det ikke er lov til å være så veldig selvkritisk og er som følger:

  1. Det er maksimalt lov å gjøre tre forsøk på et opptak. Når man har gjort tre forsøk så må man velge et av opptakene uansett hvor dårlig det er (det er altså ikke lov til å være spesielt selvkritisk og prøve på nytt og på nytt til det blir perfekt )
  2. Når man er på tur er det maksimalt lov til å bruke 5 minutter på å gjøre et opptak (en scene). Hvis man ikke har klart å gjøre et opptak i løpet av 5 minutter så må man droppe det. Det er en regel som er til for å hindre at man bruker for mye tid på å filme ting og tang når man er på tur. Man er tross alt på tur for å oppleve ting og ikke for å bedrive dokumentar. Det kan hurtig bli for mye fokus på det å lage videoblogg/videsnutter og for lite fokus på det å bare være til stede på turen
  3. Alt skal filmes med mobiltelefonen
  4. All redigering skal skje på mobiltelefonen
  5. Det er ikke lov å være kritisk til sluttresultatet. Listen over hva som er bra nok til å bli publisert skal legges meget lavt. Faktisk så lavt at det i praksis ikke er noen list man skal over 🙂

Det er vel bedre at man klarer å lage noen små videosnutter som viser litt av det man opplever på tur og at de blir lagt ut og publisert mens man er på tur, enn at man er overdrevent kritisk, har for store ambisjoner til hvordan sluttresultatet skal bli (produksjonen og etterarbeidet blir for omfattende) og dermed så blir det så «stort» at man ikke får laget noen ting? Man får filmet en masse ting som man har med seg hjem og som det aldri blir noe av, og som ingen noensinne får sett.

Jeg har tidligere vært med på å gjennomføre et opplegg der det ble produsert daglige videsnutter fra en 17 dagers lang sykkeltur (det prosjektet kan dere se her), men den turen ble fulgt av tre stykker fra et produksjonsselskap (Kindergarten Media) og de jobbet mer eller mindre døgnet rundt for å lage den daglige «Web-TV sendingen» fra turen. De hadde bil, batteripakker, skjøteledninger og bodde på en plass med innlagt strøm hver kveld og de brukte vanvittig mange timer på etterarbeid i produksjonen. En sånn produksjon er helt urealistisk å gjøre når man er alene på tur.

Det er derfor jeg har laget meg disse 5 enkle reglene for å gjøre det lettere å si noe om hva som er «bra nok» til å bli publisert slik at folk får sett det. Man har alltid en ide om hvordan man vil det skal bli og man er gjerne veldig selvkritisk til egen innsats (det blir aldri bra nok, jeg skulle ikke sagt det sånn, uff der stammet jeg eller stotret jeg litt, hvorfor blunker jeg så mye, uff der glemte jeg å se inn i kameraet osv.).

Ved å følge mine 5 små regler for videoblogging på tur vil man klare å lage videsnutter/videoblogger underveis i turen som er «gode nok» samtidig som man har tid til å være på tur.

Anyways … her er mine tanker om solcellepanelet SolarGorilla.

12 timer i optimalt sollys produserte nok strøm til å lade min Samsung Galaxy S7 Edge ca 1,5 ganger. Batteriet på S7 Edge er oppgitt til å ha en kapasitet på 3600 mAh.

Er det noe jeg kan gjøre bedre? Har du noen spørsmål eller innspill? Da er det fint om du legger igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *