Kystriksveien 2014 : Epilog

Da vi kom fram til Bodø etter vår 13 dager lange sykkeltur langs Kystriksveien ble vi hentet i Bodø sentrum av Arnt Johansen. Vi har bestemt oss for å være noen dager i Bodø før vi drar hjem og Arnt driver Geitvågen Camping der vi skal bo mens vi er her.

Geitvågen er en hyggelig camping litt utenfor Bodø. En av fasilitetene er bl.a. at de har en naturlig bukt som er avstengt med en molo slik at de kan stenge vannet inne i bukten og dermed få en høyere vanntemperatur (badetemperatur) enn i havet utenfor. Dermed så er det mulig å få til behagelige badetemperaturer også så langt nord. Faktisk så var badetemperaturene på Geitvågen de varmeste i landet de dagene vi var der. Vannet skiftes ut med jevne mellomrom for å holde det friskt og rent.

Badeanlegget på Geitvågen Camping.
Badeanlegget på Geitvågen Camping.

Sommeren kom til Bodø et par dager før oss og det var sommervarmt og godt vær de dagene vi var der. Det har mer eller mindre blitt tradisjon for meg å markere avsluttingen av en vellykket sykkeltur langs Kystriksveien til Bodø med å ta noen kalde øl i utendørs boblebadet hos Spektrum Velvære. Dette gjorde jeg både i 2008,  2009 og 2012, og vi benyttet selvfølgelig vår første dag i Bodø til å ta turen til Spektrum Velvære for å holde tradisjonen ved like. Etter noen timer hos Spektrum Velvære der ømme sykkelmuskler fikk en omgang i boblebad kombinert med noen iskalde duggfriske gikk turen videre til torget i Bodø der vi også benyttet anledningen og det gode sommerværet til å nyte et par kalde øl. Det syns vi vi har fortjent.

Etter 13 dager på sykkelen har vi fortjent et par kalde duggfriske øl.
Etter 13 dager på sykkelen har vi fortjent et par kalde duggfriske øl.

Resten av dagene i Bodø ble brukt til sosialt samvær, spising, avslapning og bading på Geitvågen Camping. Vi fikk også sett et par VM kamper i fotball på TV og grillet med Bjørg og Arnt (Bjørg grillet og vi spiste) og dagen før hjemreisen tok vi oss tid til et besøk på Norsk Luftfartsmuseum i Bodø.

Mandag 7. juli ble turen avsluttet ved at vi tok regiontoget fra Bodø hjem til Trøndelag. På regiontog kan man heldigvis bestille plassbilletter til sykler slik at man er sikre  på å få dem med på toget (noe som kan være et problem på mange av NSB sine strekninger). Etter en lang og begivenhetsløs togtur hoppet Bjørn av på Grong der han ble hentet (han skal til Rørvik) og et par timer senere hoppet jeg av hjemme på Levanger.

Jeg vil herved takke Arnt Johansen, Bjørg Torill Johansen og Kenan Bunjaku for godt vertskap, masse god mat, røverhistorier og meget hyggelig selskap de dagene vi har vært på Geitvågen Camping. Vi sees helt plutselig igjen 🙂

Det har vært en fint tur og en sykkeltur langs hele eller deler av Kystriksveien anbefales på det aller varmeste. Hvis du klikker [ her ] kan du lese noen av Bjørns tanker om det å være på sykkeltur for aller første gang.

Nedenfor er noen bilder fra de dagene vi var i Bodø.

Det smakte godt med en utepils i det gode været (jeg sitter i svart T-skjorte nesten helt til høyre i bildet)
Det smakte godt med en utepils i det gode været (jeg sitter i svart T-skjorte nesten helt til høyre i bildet)

 

Stranda på Geitvågen Camping. Mer som i syden :-)
Stranda på Geitvågen Camping. Mer som i syden 🙂

 

Geitvågen Camping
Geitvågen Camping

 

Utsikt fra moloen på Geitvågen Camping ut mot Landegode
Utsikt fra moloen på Geitvågen Camping ut mot Landegode (klikk på bildet for mer informasjon)

 

Bjørg har kjørt i gang grillen. Dette er snadder.
Bjørg har kjørt i gang grillen. Dette er snadder.

 

Geitvågen Camping
Geitvågen Camping (klikk på bildet for mer informasjon)

 

Arnt og meg på en av de mange hyggelige bål- og samlingsplassene de har laget ved Geitvågen Camping.
Arnt og meg på en av de mange hyggelige bål- og samlingsplassene de har laget ved Geitvågen Camping.

 

IMG_0069
På besøk på luftfartsmuseet

 

Turen er slutt og vi tar regiontoget hjem til Trøndelag
Turen er slutt og vi tar regiontoget hjem til Trøndelag

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *