Kystriksveien 2014

frontpagePicture2014

Jeg (Trygve) har stort sett syklet Kystriksveien hvert år siden 2008. I 2014 tok jeg turen sammen med Bjørn Olsen fra Rørvik i Vikna.

Jeg har drevet med tursykling noen år, men Bjørn har aldri vært på sykkeltur og for bare et par år siden uttalte han meget bestemt at det å dra på sykkeltur var fullstendig uaktuelt. Det har skjedd en del siden da, bl.a. har vi de to siste årene syklet flere hyggelige dagsturer sammen – først noen korte turer og etter hvert noen litt lengre turer der vi har hatt med og laget mat på turkjøkkenet. Disse turene har nok bidratt til at Bjørn etter ble blitt litt mer positivt innstilt til tursykling – faktisk så positivt innstilt at han sommeren 2014 ble med og syklet Kystriksveien.

Turen startet på Rørvik lørdag 21. juni ved at vi tok hurtigbåten fra Rørvik kl 1630 til Leka for å sykle gjennom jorden indre på/i Norges Geologiske Nasjonalmonument. På vår vei fra Leka og videre nordover mot Bodø dro vi litt hit og dit på Kystriksveien. Vi hadde med oss alt vi trengte på syklene (telt, kjøkken etc.) og var derfor mer fri i forhold til hvordan vi la opp ruten. Vi tok oss god tid og brukte 13 dager på turen.

Dette er turbloggen fra turen og her finner du bilder, kart, høydeprofiler og detaljert informasjon om hver enkelt dag av turen. Turbloggene fra mine tidligere turer langs Kystriksveien finner du oppe til høyre på siden under overskriften «Turer».

Dette var Bjørns første erfaring med det å være på en langtur der sykkel brukes som fremkomstmiddel og hans tanker rundt det å være «førstereisgutt» som sykkelturist langs Kystriksveien kan du lese hvis du [ klikker her ].

En samleside med GPS-data for hele Kystriksveien finner du [ her ].

Trygve sykkel ble sjekket, justert og klargjort for tur langs Kystriksveien av Sykkelhuset Levanger

Én kommentar til «Kystriksveien 2014»

  1. Min samboer og jeg skal sykle fra Bodø til Steinkjer på el-sykkel i sommer, vi har sett mye på siden din og finner mange nyttig tips her. Takk for fine reisebeskrivelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *