Kystriksveien 2012

På oppdrag fra Kystriksveien Reiseliv syklet min kone og jeg fra Namsos til Bodø i perioden 1 – 18 juni 2012.

Vi opplevde mye på turen, besøkte mange flotte steder og traff massevis av hyggelige folk. Alt det har vi samlet i en tur-blogg som du finner linker til litt lenger ned på denne siden, men først bør du se videoen nedenfor der noen reisevante karer gir oss noen eksperttips om hva vi kan forvente oss på turen langs Kystriksveien 🙂

Turblogg

 


 • Se også Waipoints fra turen på Track My Tour
 • GPS-data og høydekurver m.m. for turen ligger på Garmin Connect
 • Klikk [ her ] for å følge meg på Twitter
 • Klikk [ her ] for å følge Kystriksveien på Facebook

6 kommentarer til «Kystriksveien 2012»

 1. Hei!
  Jeg og en venninne skal sykle Namsos-Saltstraumen sommeren 2012. Vi har lest mye på bloggen din om dine sykkelturer langs Kystriksveien, og jeg drister meg til å spørre en erfaren Kystriksfarer om noen råd! Håper du ikke har noe imot det! 🙂
  Jeg ser du har syklet både nord-sør og sør-nor. Hvilken av rutene vil du si er enklest å sykle?
  Vi har aldri syklet på langtur før, men mener selv at vi er i sånn noenlunde form, og satser på en kombinasjon av sykling og båt over 5 dager. Hvor lange etapper vil du anbefale oss?
  Takk for masse god inspirasjon! 🙂

 2. Heisan!

  Takk for hyggelig kommentar. Som dere ser ovenfor så skal min kone og jeg også sykle Kystriksveien sommeren 2012. Vi skal sykle fra sør til nord. Starter dere i Namsos vil jeg anbefale dere å ta båten til Abelvær og sykle videre derfra. Derfra kan dere sykle nordover til Kolvereid og videre mot Heilhornet og Brønnøysund, eventuelt sykle inn til Rørvik og ta hurtigruten til Brønnøysund og sykle videre derfra. Har dere tid vil jeg anbefale dere å øy-hoppe og sykle Herøy og Dønna framfor å sykle på fastlandet opp mot Sandnessjøen.

  Det er ikke nødvendig å være i god form for å sykle Kystriksveien, men dere bør ha noen langturer på sykkelen slik at dere er vant med å sitte på sykkelsetet (litt øm blir man jo uansett).

  Hvis dere baserer dere på å overnatte på hytter og hotell så kan dere sykle med mindre bagasje og dermed sykle lengre dagsetapper. Men det er greit å ha god tid også. Etapper på 4-8 mil alt etter dagsform og humør.

  Har dere kun 5 dager ville jeg satset på å komme meg opp til Brønnøysund så fort som mulig. Det er derfra og nordover hvor Kystriksveien virkelig viser seg fra sin beste side.

  Høydekurver m.m. finner dere på bloggen min. Dere kan også ta kontakt med Kystriksveien på http://www.kystriksveien.no og få tips og råd fra dem og ikke minst deres gratis reiseguide for 2012.

  mvh
  Trygve

  1. Hei igjen!

   Tusen takk for gode tips! Hvilken vei synes du er best å sykle? Nordfra og Sørover, eller Sørfra og Nord? Er det tyngre å sykle nordover?

   Mvh. Lene 🙂

 3. Hei, vi er to som skal sykle fra Trondheim og nordover i sommer. Etter å ha lest dine reiseblogger blir det trolig via Kystriksveien, men hva anbefaler du som enkleste rute fra Trondheim til Steinkjer? Er fergen over til Fosenhalvøya og veien videre derfra den greieste, eller vil du anbefale en annen vei?

  1. Hei Roy.

   Hvis dere skal starte i Trondheim men ikke absolutt må innom Steinkjer, så ville jeg tatt fergen over til Fosenhalvøya (Flakk-Rørvik) og tatt peiling mot Namdalseid eller Sjøåsen og derfra mot Namsos. Stykket fra Steinkjer til Namsos er mer som en transportstrekning og gir ikke den helt store opplevelsen.

   Hvis dere må sykle innom Steinkjer så anbefaler jeg dere å holde dere langt unna E6.

   Det er flere sikre ruter fra Trondheim til Stjørdal f.eks gammel E6. Det verste (mest trafikkfarlige) stykket der er mellom Stjørdal og Åsen. Der ville jeg overhodet ikke syklet, men i stedet tatt den alternative (og ganske kuperte) veien over fjellet (se http://www.plohn.com/sykkelturer/?page_id=427). Fra Levanger ville jeg da sykle til Verdal og tatt veien på østsiden av Leksdalsvatnet (forbi Stiklestad) mot Steinkjer (for å unngå E6).

   Men som sagt, hvis dere ikke MÅ til Steinkjer ville jeg tatt turen på vestsiden av fjorden og tatt sikte på Namdalseid eller Sjøåsen og derfra mot Namsos. I Namsos kan dere overnatte på Namsos Camping (en meget god camping).

   God tur!

   Mvh
   Trygve

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *