Kirkenes og sørover 2011

Etter en lang vinter er formen min blitt helt elendig og ligger nå kun et lite hakk over skinndød. For å komme ut av vinterdvalen og tilbake i form igjen, planlegger jeg å dra til Grense Jakobselv helt oppe ved grensen mot Russland og så sykle sakte men sikkert sørover derfra. Det blir ca. 1 måned på «loffen» og omtrent 2000 km på sykkel.

En av mine gode venner, Kjell Kristiansen fra Vikna, skal oppover til Kirkenes i annet ærend og skal kjøre hele veien fra trivelige Trøndelag. Jeg tror jeg hiver meg med og blir med ham nordover. Det betyr avreise fra Levanger 10. mai 2011 og ankomst i Kirkenes to dager senere den 12. mai 2011.

Hvis alt går etter planen starter dermed turen min sørover mot Levanger fredag den 13. mai 2011. Hvor lang tid jeg skal bruke og hvilken rute jeg skal sykle har jeg ikke planlagt, men tar det litt som det kommer.

Midnattssolen er synlig i Kirkenes allerede fra 15. mai noe jeg ser fram til.

De første 2-3 ukene blir det (meget) korte dagsetapper – rett og slett på grunn av elendig form og jeg må ha litt tid til å bli vant med å sykle igjen. Regner med at disse ukene blir noe ubehagelige før ting begynner å gå seg til.

I motsetning til mine tidligere turer har jeg tenkt å holde denne turen «low-tech». Det blir ikke blogging hver dag slik jeg har gjort i tidligere prosjekter. Tur-bloggen blir skrevet/fullført etter at jeg er kommet hjem. Dette fordi blogging «on the road» rett og slett tar for lang tid og jeg vil prioritere turen og opplevelsene denne gangen.

Jeg kommer til å «mikro-blogge» ved å bruke Twitter hvor jeg også kan dele bilder og lokasjonsdata slik at det (for spesielt interesserte) er mulig å følge turen i løpet av dagen og fra dag til dag.

Det er også mulig å følge turen direkte på Twitter. Da følger du «plohnsykler» med din Twitter-konto. «plohnsykler» er den Twitter-konton som jeg alltid bruker når jeg er på sykkeltur.

Turdagbok

Kommentar: Alt det som er skrevet over her var planen før turen startet, men turen gikk overhodet ikke som planlagt. Mulig dette var fordi sykkelturen startet på fredag den 13. Dette ble den minst vellykkede og absolutt dyreste «sykkelturen» jeg har vært på. Det ble minimalt med sykling og maksimalt med offentlig transport før turen til slutt ble avbrutt/avlyst.  Dette kan du lese mer om i epilogen.

Én kommentar til «Kirkenes og sørover 2011»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *