Gratis tursykkelmagasin – Bicycle Traveler Magazine nr 12

Bicycle Traveler Magazine er et meget bra gratis nettbasert magasin om tursykling. Magasinet blir gitt ut som en PDF-fil man laster ned fra hjemmesiden, og det har mange erfarne tursyklister som innholdsleverandører. Den 12 utgaven av magasinet ble sluppet i dag og her finner vi gode artikler, tester av utstyr, tips og råd, bare for å nevne noe av innholdet. Magasinet er på engelsk og kan lastes ned herfra:

http://www.bicycletraveler.bicyclingaroundtheworld.nl/

Du kan også registrere epostadressen din slik at du får beskjed når neste nummer blir gitt ut.

Nummer 12 av det meget bra tursykkelmagasinet Bicycle Traveler Magazine ble gitt ut i dag. Klikk på bildet for å laste det ned.

 

Ute og sykler – Norge rundt på 76 dager

Tårene renner nedover kinna. Etter ti beinharde mil og en uendelighet av sterke inntrykk ender jeg opp på ei smellvakker strand. Det blir for mye for en sart tursjel.

Våren, sommeren og høsten 2016 syklet Lars Erik Sira 5360 km rundt i Norge. Jeg fulgte turen med stor interesse på Facebooksiden hans mens den pågikk. Lars Erik er flink til å formidle turglede, praktiske råd, gleder og sorger, opp og nedturer og i det hele tatt hvordan det oppleves å være på en lang, lang sykkeltur. Nå har han skrevet bok om turen sin og jeg har fått tilsendt et anmeldereksemplar (teksten fortsetter under bildet).

Lars Erik Sira har skrevet 212 sider om å være på en lang sykkeltur i Norge.

Når jeg skal anmelde en slik bok så må det bli ut fra mine erfaringer som langturssyklist og ikke som litteraturanmelder (noe jeg ikke er). Boken er godt skrevet og papirkvalitet og layout framhever både tekst og bilder på en god måte. Det jeg imidlertid er mest opptatt av er om turbeskrivelsene til Lars Erik Sira stemmer med mine erfaringer (der hvor jeg har syklet på de samme steder), om jeg kan lære noe av boken og om boken gir meg lyst til å pakke bagasje på sykkelen og komme meg ut på sykkeltur (teksten fortsetter under bildet).

Kontrastene ved å være på en lang sykkeltur

Når jeg leser boken sitter jeg og nikker gjenkjennende til både turbeskrivelser og beskrivelsen av å være på tur. Det er ikke bare solskinnsdager (det er det også) men også tunge dager hvor man lurer på hva man egentlig holder på med. Nedturene gjør oppturene desto større og det er vel derfor vi som er bitt av denne basillen stadig drar på nye lange sykkelturer. Heldigvis glemmer man hurtig de dårlige dagene – de gir i ettertid en god følelse av mestring – og husker best alle de gode opplevelsene man hadde i løpet av turen. Lars Erik formidler både de gode og «dårlige» sykkelturopplevelsene på en måte jeg kjenner meg godt igjen i (teksten fortsetter under bildet).

Ruten Lars Erik syklet

Boken er full av turopplevelser, bilder, gode råd for tursyklisten, anekdoter, små og store personlige betraktninger og er i det hele tatt en veldig fin bok om det å være på en lang sykkeltur i Norge. Jeg har ingen problemer med å anbefale denne boken videre til alle som har en stor eller liten interesse i å dra på lange sykkelturer eller som finner glede i å lese om det. I denne boken vil du finne masse turglede og inspirasjon. Det er en fin bok å kose seg med nå i vinter mens vi venter på at det skal bli vår og man igjen kan pakke bagasjen på sykkelen og trø av gårde.

Lars Erik ble intervjuet av NRK Midt-Norge om turen han var på. Intervjuet kan du høre hvis du klikker [ her ].

Mer informasjon om boken og hvordan du får kjøpt den, finner du på Lars Eriks turblogg Siras Verden.

 

Gratis tursykkelmagasin – Bicycle Traveler Magazine nr 11

Bicycle Traveler Magazine er et meget bra gratis nettbasert magasin om tursykling. Magasinet blir gitt ut som en PDF-fil man laster ned fra hjemmesiden, og det har mange erfarne tursyklister som innholdsleverandører. Den 11 utgaven av magasinet ble sluppet i dag og her finner vi gode artikler, tester av utstyr, tips og råd, bare for å nevne noe av innholdet. Magasinet er på engelsk og kan lastes ned herfra:

http://www.bicycletraveler.bicyclingaroundtheworld.nl/

Du kan også registrere epostadressen din slik at du får beskjed når neste nummer blir gitt ut.

Nummer 11 av det meget bra tursykkelmagasinet Bicycle Traveler Magazine ble gitt ut i dag og kan lastes ned fra hjemmesiden.
Nummer 11 av det meget bra tursykkelmagasinet Bicycle Traveler Magazine ble gitt ut i dag. Klikk på bildet for å gå til hjemmesiden for å laste det ned.

Kystriksveien Reisehåndbok 2015

Snart er sommeren her og det er på tide å komme i gang med planleggingen av sommerens sykkelturer. En av de fineste strekningene man kan sykle i Norge er Kystriksveien mellom Steinkjer og Bodø og stadig flere bruker noen dager eller uker på å sykle enten deler av eller hele Kystriksveien. Det er også utallige muligheter for øyhopping og små avstikkere fra hovedruten som stort sett går langs Fylkesvei 17 .

Kystriksveien Reisehåndbok 2015
Kystriksveien Reisehåndbok 2015

Kystriksveiens Reisehåndbok gis ut årlig og er en praktisk og uunnværlig guide når en reiser langs Kystriksveien. Reisehåndboken for 2015 er nå klar og den kan bestilles gratis eller leses online her: Kystriksveien Reisehåndbok (boken fins på engelsk, tysk og norsk)

Det er mye nyttig informasjon og mange fine bilder i boken men jeg syns jo bildet nederst på side 5 er spesielt fint da 🙂

Miles from nowhere: A Round the World Bicycle Adventure

NEW DELHI (AP) – En amerikansk kvinnelig tursyklist ble i går,  ca. 320 km sørøst for den Indiske hovedstaden, spist levende av en gigantisk vill ape.

Nyheten om min død vil helt sikkert skape overskrifter i alle de store avisene hjemme i USA og jeg håpet at Larry ville fortelle historien riktig, gi den en oppsiktsvekkende og tragisk tone og mane frem den tragiske historien om dødskampen mellom den uskyldige kvinnelige syklisten og apen med kjever store nok til å svelge et menneske i et jafs. Hvis han fortalte historien riktig ville han fortelle en heroisk historie om meg, på sykkel gjennom et primitivt land fullt av sultne fattige mennesker, kobraslanger, tigre og bander med tyver som ville skjære strupen over deg for ingenting, da en vill, krokbøyd primat plutselig svingte seg ned fra toppen av et tre og drepte meg med sine lemmer og kjevers brutale kraft.

Mens jeg så på apen som svinge seg mot meg, ba jeg om at Larry ville fortelle en god historie og han ville være så snill at han aldri fortalte sannheten om hvordan jeg døde.


Slik åpner Barbara Savage boken «Miles from nowhere: A Round the World Bicycle Adventure». Boken er historien om Barbara og hennes manns (Larry Savage) sykkeltur verden rundt, en tur som tok to år og gikk gjennom 25 land.

(teksten fortsetter under bildet)

Miles from Nowhere, en fantastisk, morsom, tankevekkende og spennende bok om en sykkeltur jorden rundt
Miles from Nowhere, en fantastisk, morsom, tankevekkende og spennende bok om en sykkeltur jorden rundt

Refleksjonen om hennes død, og grunnen til at Barbara ikke ønsker at Larry skal fortelle sannheten om den, skyldes at hun befant seg i en noe mindre heroisk situasjon enn sittende på en sykkel på vei gjennom India. På grunn av meget kraftig diare befant hun seg oppe på taket av en bygning i en liten Indisk by, ute i friluft sittende på en bøtte halvfull av ekskrementer fra tidligere brukere. Sittende på «tronen» kikket hun utover hustakene og oppdaget – kun noen få hustak unna – en svær ape som kom mot henne i full fart.

Så dette er slik jeg skal dø, tenkte hun, mens hun håpet at Larry vill lyve om hvordan hun døde. At han ikke ville fortelle at hun ble drept av en ape mens hun satt og dreit i en bøtte på toppen av et tak.

Hvordan dette gikk videre må dere lese boken for å få vite.

«Miles from nowhere: A Round the World Bicycle Adventure» er uavhengig av sjanger en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Boken kan leses som en reiseskildring om en sykkeltur verden rundt, men handler like mye om forholdet mellom mennesker, kulturer, om det å bryte sine grenser og å leve et godt og rikt liv, samt at den er et tidsbilde på hvordan verden så ut på slutten av 70-tallet da denne sykkelturen ble gjennomført. Boken er morsom, rørende, selvironisk, spennende og meget godt skrevet.

Boken ble gitt ut i 1983 og jeg må innrømme at jeg hadde aldri hørt om denne boken før jeg tilfeldigvis oppdaget den da jeg skulle teste hvordan man kunne kjøpe bøker fra Amazon direkte fra min Kindle e-bokleser. Jeg søkte på «Bicycle touring» og dette var en av bøkene som dukket opp i søkeresultatet. Den hadde fått svært mange 5-stjerners anbefalinger fra andre kjøpere, så jeg antok at det ikke var direkte bortkastede penger å gi den en sjanse. Mitt første e-bok kjøp viste seg å bli et av de beste bok-kjøpene jeg har gjort. Jeg slukte boken og jeg var faktisk litt lei meg da jeg hadde lest den ut – jeg skulle ønske at Barbara og Larry fortsatte sin sykkeltur til evig tid så boken ikke tok slutt.

Boken finnes kun på engelsk (så vidt jeg vet) og har du Kindle kan du via den kjøpe den direkte fra Amazon (forutsetter at du har registrert kredittkortet ditt). Fra hovedmenyen i Kindle velger du bare «Shop in Kindle Store» tast inn «Bicycle Touring» i søkefeltet og blar deg litt nedover til du finner boken. Prisen varierer litt men i skrivende stund koster Kindle-versjonen $ 11.79 (ca 70 kroner).

Har du et annet lesebrett enn Kindle, kan du kjøpe boken i Kindle-format fra amazon.com og deretter bruke Calibre til å konvertere boken til det formatet ditt leserbrett bruker (det er en meget enkel prosedyre).

Boken fins også som «vanlig bok» både i Hardcover og Paperback utgave, men det er en stund siden den ble trykt opp og kan være vanskelig å finne – så da må man nok ut på bruktmarkedet (men finner du ikke denne boken som «vanlig bok» er boken i seg selv god nok grunn til å kjøpe et lesebrett).

Tragisk nok ble Barbara drept i en trafikkulykke nær hjemmet hennes i Santa Barbara, California, rett før boken skulle gis ut så hun fikk aldri oppleve at boken hennes ble publisert.

Jeg anbefaler denne boken på det aller sterkeste.