Ute og sykler – Norge rundt på 76 dager

Tårene renner nedover kinna. Etter ti beinharde mil og en uendelighet av sterke inntrykk ender jeg opp på ei smellvakker strand. Det blir for mye for en sart tursjel.

Våren, sommeren og høsten 2016 syklet Lars Erik Sira 5360 km rundt i Norge. Jeg fulgte turen med stor interesse på Facebooksiden hans mens den pågikk. Lars Erik er flink til å formidle turglede, praktiske råd, gleder og sorger, opp og nedturer og i det hele tatt hvordan det oppleves å være på en lang, lang sykkeltur. Nå har han skrevet bok om turen sin og jeg har fått tilsendt et anmeldereksemplar (teksten fortsetter under bildet).

Lars Erik Sira har skrevet 212 sider om å være på en lang sykkeltur i Norge.

Når jeg skal anmelde en slik bok så må det bli ut fra mine erfaringer som langturssyklist og ikke som litteraturanmelder (noe jeg ikke er). Boken er godt skrevet og papirkvalitet og layout framhever både tekst og bilder på en god måte. Det jeg imidlertid er mest opptatt av er om turbeskrivelsene til Lars Erik Sira stemmer med mine erfaringer (der hvor jeg har syklet på de samme steder), om jeg kan lære noe av boken og om boken gir meg lyst til å pakke bagasje på sykkelen og komme meg ut på sykkeltur (teksten fortsetter under bildet).

Kontrastene ved å være på en lang sykkeltur

Når jeg leser boken sitter jeg og nikker gjenkjennende til både turbeskrivelser og beskrivelsen av å være på tur. Det er ikke bare solskinnsdager (det er det også) men også tunge dager hvor man lurer på hva man egentlig holder på med. Nedturene gjør oppturene desto større og det er vel derfor vi som er bitt av denne basillen stadig drar på nye lange sykkelturer. Heldigvis glemmer man hurtig de dårlige dagene – de gir i ettertid en god følelse av mestring – og husker best alle de gode opplevelsene man hadde i løpet av turen. Lars Erik formidler både de gode og «dårlige» sykkelturopplevelsene på en måte jeg kjenner meg godt igjen i (teksten fortsetter under bildet).

Ruten Lars Erik syklet

Boken er full av turopplevelser, bilder, gode råd for tursyklisten, anekdoter, små og store personlige betraktninger og er i det hele tatt en veldig fin bok om det å være på en lang sykkeltur i Norge. Jeg har ingen problemer med å anbefale denne boken videre til alle som har en stor eller liten interesse i å dra på lange sykkelturer eller som finner glede i å lese om det. I denne boken vil du finne masse turglede og inspirasjon. Det er en fin bok å kose seg med nå i vinter mens vi venter på at det skal bli vår og man igjen kan pakke bagasjen på sykkelen og trø av gårde.

Lars Erik ble intervjuet av NRK Midt-Norge om turen han var på. Intervjuet kan du høre hvis du klikker [ her ].

Mer informasjon om boken og hvordan du får kjøpt den, finner du på Lars Eriks turblogg Siras Verden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *