Sykkeleventyr

Sist helg hadde jeg besøk av Knut Erling Wedul. Knut Erling har syklet mange lange sykkelturer. Han har syklet Silkeveien fra Istanbul til Beijing i Kina, fra Nordkapp til Cape Town i Sør-Afrika, India på langs, The Andes Trail fra Quito i Ecuador til verdens sydligste by Ushuaía i Argentina og Norge på kryss og tvers. Han  har også blogget fra flere av disse turene så de fleste i Norge som har en minimal interesse av lange sykkelturer har ganske sikkert vært innom en eller flere av turbloggene hans.

På disse turene har han sett mye, opplevd mye og lært mye og nå skal Knut Erling reise rundt og holde foredrag der han formidler sine opplevelser. Han er derfor nå i gang med å starte opp et firma for å begynne markedsføring av foredragsvirksomheten. Foredragene blir markedsført under navnet Sykkeleventyr.

Målgruppen for foredragene er bl.a. sykkelklubber, fritidsklubber, treningssentre, selskaper innen reiseliv, organisasjoner og bedrifter som vil «toppe» et seminar med et interessant, kunnskapsrikt og spennende foredrag. Knut Erling er hjerteoperert så målgruppen for foredragene er også helseinstitusjoner, LHL, sykehus m.m. Foredragene kan justeres i forhold til kundens ønske og kan handle om trening, helse, motivasjon, historie, det å nå sine mål m.m.

Knut Erling var som sagt på besøk her i helgen der jeg hjalp ham med å legge en strategi for profilering på Internett (Webside, Facebook, m.m.). I tillegg så holdt han to foredrag eksklusivt for meg, et fra Indiaturen og et fra turen gjennom Latin-Amerika. Jeg kan på det sterkeste anbefale begge disse foredrag.

I løpet av helgen holdt Knut Erling to lærerike og inspirerende foredrag for meg. Dette foredraget er fra turen gjennom Latin-America (The Andes Trail).

I tillegg ble helgen brukt til masse tursykkelprat, god mat og sosialt samvær. Neste gang jeg møter Knut Erling er på Lerkendal 20. mai der vi skal se RBK slå Lillestrøm (jeg er RBK-supporter og Knut Erling holder med Lillestrøm).

Domenet www.sykkeleventyr.no ble aktivert nå i helgen men foreløpig er det kun en nettside uten innhold. Sykkeleventyr.no vil imidlertid bli fylt med innhold i løpet av våren så det er bare å lagre linken i bokmerkene dine og følge med utover våren.

Knut Erling er meget kunnskapsrik og en dyktig formidler og han kan tilpasse foredragene sine til de fleste behov, så jobber du i ett firma eller en organisasjon som kan tenke seg et inspirerende, lærerikt og underholdene foredrag så vil jeg på det sterkeste anbefale dere å ta kontakt med Knut Erling.

Turer å følge – Ed Pratt

Det er mange som er på sykkeltur og som er flinke til å dele og formidle sine opplevelser mens de er på tur. En av de jeg vil anbefale folk å følge er Ed Pratt.

De fleste ville syns at en tur jorden rundt ville være utfordrende nok på en vanlig sykkel men Ed Pratt tar turen jorden rundt på en enhjulssykkel.

Han kommer fra Somerset i England, er ikke mer enn 20 år gammel og han startet turen i 2015. Målet med turen er å skape oppmerksomhet om og samle inn penger til «School in a Bag«.

(teksten fortsetter under bildet)

Ed Pratts Facebookside
Ed Pratts Facebookside

Jeg har fulgt turen hans helt siden starten og jeg syns han har masse humor og en utrolig stå på vilje. Jeg er imponert og det er en tur jeg anbefaler alle sykkelturinteresserte å følge.

Facebooksiden hans finner du her (det er bare å gå inn og «like» den):
https://www.facebook.com/MrEdPratt

Han har også en YouTube-kanal som ligger her:
https://www.youtube.com/c/MrEdPratt

De som vil donere penger til «School in a Bag» kan gjøre ved å klikke her.

Daniel Eide Moltumyr – En langturssyklist

I dag fikk jeg besøk av en meget hyggelig mann. Jeg har en teori om at hvis man liker å sykle på lange turer så må man være et hyggelig, trivelig og spennende menneske og Daniel Eide Moltumyr bekreftet min teori. Jeg har ennå ikke møtt en utrivelig langturssyklist.

Her i Norge er vi ikke så mange som deler den litt sære interessen for lange sykkelturer (dager/uker) og derfor så vet vi om hverandre – også selv om vi aldri har møttes i virkeligheten. Når man får mulighet til å møtes in real life og ikke bare via blogger eller sosiale medier er det alltid hyggelig.

Daniel har tidligere syklet Kystriksveien og i år er han på en 2500 km lang sykkeltur fra Femunden til Kirkenes (via Nordkapp). I går kveld kom han syklende her til Levanger og i dag møttes vi for en kaffe og en prat om sykler, sykkelutstyr, turutstyr og erfaringer med lange sykkelturer.

Daniel skulle videre forbi Steinkjer i dag og for å unngå E6 syklet han «omveien» via Verdal og Stiklestad. Å ta «bakveien» til Steinkjer via Leksdalsvatnet i landlige omgivelser er etter min mening en mye hyggeligere rute enn å sykle E6 – jeg tror Daniel er enig i det 🙂

Jeg ble med og syklet de knappe 20 km fra Levanger til Stiklestad sammen med Daniel før han dro videre til Steinkjer. Det var en meget hyggelig sykkeltur.

På veien mot Stiklestad sykler man gjennom Verdal sentrum – altså Lottobygda! Da må man jo benytte muligheten til å levere en Lotto-kupong eller to 🙂 Daniel fikk også prøve seg som Konge på Stiklestad og proklamerte kongens kjente ord …

Høyr alle mine menn!

… høyt og tydelig fra Norges største utendørsscene – en scene hvor mange kjente skuespillere har hatt rollen som Olav den Hellige i Spelet om Heilag Olav, bl.a. Gisle Straume, Lars Andreas Larsen, Nils Ole Oftebro, Ingar Helge Gimle, Paul Ottar Haga, Anders Baasmo Christiansen, Nicolai Cleve Broch, Svein Nordin, Henrik Mestad, Trond Espen Seim … og nå altså også Daniel Eide Moltumyr 🙂

Jeg filmet litt med mobilen i dag og dermed så er andre forsøk på å lage videoblogg i boks og verdenspremieren får du eksklusivt her i denne bloggposten 🙂

Dette med videoblogging er jo en del av det jeg gjør for å lære og prøve å finne ut hva man realistisk har mulighet til å gjøre når man er på tur og vil formidle litt av det man opplever. Produksjonen er derfor meget enkel og alt er gjort på mobilen. Det må nesten bli sånn. Erfaringen så langt er at det er lett å lage en noenlunde OK video men problemet er å få lastet den opp når den er ferdig. Det har en tendens til å «henge seg» og produsere en feilmelding slik at man må prøve flere ganger. Det er ikke helt bra.

Du kan følge Daniel videre på hans tur nordover på Facebook-siden hans «En sykkeltur nordover«.

Sykkelopplevelser (Norge rundt sommeren 2016)

Jeg har flere ganger tidligere tipset om bloggen «Sykkelopplevelser» som Lars Erik Sira står bak. Det ligger også en permanent link til bloggen hans i «Sykkel- og sykkelturblogger» seksjonen her på min blogg (teksten fortsetter under bildet).

Lars Erik Siras blogg - SYKKELOPPLEVELSER
Lars Erik Siras blogg – SYKKELOPPLEVELSER

Når jeg nå igjen skriver et blogginnlegg om Lars Eriks blogg så er det fordi han nå i sommer skal bruke tre måneder på å sykle 5500 km Norge rundt og det er en tur jeg mener alle som er interessert i tursykling bør følge med på. Jeg vil derfor gjerne gjøre alle som leser min blogg oppmerksom på dette slik at de som har lyst (og det gjelder vel de fleste) kan følge Lars Erik på tur nå i sommer  🙂

Lars Erik Sira kommer til å dele turen sin både på bloggen og på Facebook-siden «Lars Erik sykler Norge rundt» så det er bare å hoppe innom Facebook og like siden hans. Lars Erik er flink til å formidle det han opplever så jeg er sikker på at dette kommer til å bli meget bra.

Facebooksiden som Lars Erik har satt opp. Her kan du også følge turen hans rundt i Norge i sommer. Bare klikk på bildet.
Facebooksiden som Lars Erik har satt opp. Her kan du også følge turen hans rundt i Norge i sommer. Bare klikk på bildet.

 

 

 

 

Mikal sykler Tour d’Afrique 2015

Det begynner nesten å bli en tradisjon at jeg i januar anbefaler mine lesere å følge med på turen til en som sykler Tour d’Afrique (TDA). I 2010 fulgte vi Knut Erling Wedul, i 2014 fulgte vi turen til Sigrid Mogård fra Tromsø og i år kan vi følge turen til Mikal Nilsen (også han fra Tromsø).

(teksten fortsetter under bildet)

Bildene er hentet fra turens Facebookside
Bildene er hentet fra turens Facebookside

Turen startet fra Kairo fredag 9. januar 2015 og avsluttes om 12076 km i Cape Town i Sør-Afrika.

iTromsø har omtalt turen [ her ].

Du kan følge Mikals sykkeltur gjennom Afrika her på hans godt oppdaterte Facebookside.