Ø-Kjendis Pløhn

En «kjendis» er i følge Wikipedia en levende person som er godt kjent i samtiden på grunn av omfattende omtale i massemedier som TV og radio, aviser og ukeblader. I Norge har vi en tradisjon med å rangere kjendisene med bokstaver fra A, B, C og videre nedover, der en A-kjendis vil være mer kjent enn en B-kjendis osv.

Eksempler på folk som i Norge pr i dag blir betegnet som A-kjendiser er bl.a. Åge Aleksandersen, Atle Antonsen og Jon Almaas bare for å nevne noen få. Når man går videre ned i bokstaver så kommer man etter hvert til folk som knapt er kjent. En D-kjendis er f.eks. en som for to-tre år siden var med på et realitshow på TV-3 i en episode eller to.

Jeg har nå begynt klatringen på kjendisstigen og vil nå betegne meg som i det minste en Ø-Kjendis. Det er nemlig bilde av meg i hele tre «sykkelpublikasjoner» i år (to turistbrosjyrer og en sykkelbok). I tillegg så har jeg for noen år siden blitt intervjuet på radio (jeg har altså fått omtale i massemedier) og i sommer var det t.o.m. en syklist som jeg aldri hadde truffet før, men som likevel kjente meg igjen og visste hvem jeg var. Jeg har derfor beviselig blitt kjent blant folk jeg ikke kjenner – altså har jeg blitt en kjendis. Hvor langt opp på kjendisstigen jeg har kommet tør jeg ikke å si, men mye høyere enn Ø tror jeg nok ikke det er.

Her er årets trykksaker som har brukt bilder av meg, og jeg er jo ikke mer blassert enn at jeg syns det er litt artig – det må man jo innrømme :-).

I årets norske Kystriksveien bok er det bilde av meg på side 16 (sammen med Kindergarten) og på side 17 profilerer de videoene som ble laget på en tidligere sykkeltur jeg hadde langs Kystriksveien.
I årets norske Kystriksveien-turistbok er det bilde av meg på side 16 (sammen med Kindergarten) og på side 17 profilerer de videoene som ble laget på en tidligere sykkeltur jeg hadde langs Kystriksveien.

 

Da jeg var ute på min aller første sykkeltur i 2008 så sto det ei hyggelig dame og tok bilder da jeg syklet forbi Vindenes Hus utenfor Sandessjøen. Det bildet som ble tatt da har de brukt i årets turistguide for Helgeland (bildet av meg er han som sykler forbi med sykkelhengeren på slep – ikke han som står og ser på utsikten).

 

I boken «Sykkelturer i Nordland» som er gitt ut av Syklistenes Landsforening, finner man meg på side 243. På bildet står jeg foran Globen på Nordkapp og bildet ble tatt da jeg kom fram til Nordkapp etter å ha syklet fra Lindesnes (forøvrig så er alle bildene i denne boken på s. 240 – s. 244 tatt av meg).

… så nå er det vel ikke lenge før jeg har eget TV-program 🙂

2 kommentarer til «Ø-Kjendis Pløhn»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *