Multifunksjonelt sykkelutstyr: Parkeringsbrems og bukseklemme

Hvem har ikke opplevd at man parkerer den fullastede tursykkelen sin så godt og støtt man bare kan, for deretter – akkurat når man har gått langt nok bort fra sykkelen til at man ikke kan gjøre noe fra eller til – å oppleve at forhjulet skjenner ut til siden og sykkelen deretter velter over ende med all den tunge bagasjen, og i det den treffer bakken, lager en så ubehagelig lyd at man er sikker på at nå gikk ett eller annet veldig i stykker.

Og hvem har ikke opplevd å sykle på en sykkel uten kjedekasse for deretter – etter at man har gått av sykkelen – å oppdage at den nederste delen av buksebeinet nå kun består av tynnslitte filler etter at det har blitt dradd inn mellom kjede og tannhjul opp til flere ganger.

Disse opplevelsene er nå historie.

Her er et lite tips for å lage deg en billig og velfungerende kombinert parkeringsbrems og bukseklemme. Det geniale med denne mulitifunksjonaliteten er at man aldri har behov for begge funksjoner samtidig og dermed fint kan klare seg med kun en stykk «kombinert parkeringsbrems og bukseklemme».

Stikk på en hobbybutikk og kjøp selvheftende borrelås, f.eks. av merket K. L. & Ling International av den typen som er 18 mm bred. Lim deretter «han» og «hunn» borrelåsen sammen «rygg mot rygg» og kapp den så den er ca. 40 cm lang. Da står du igjen med et flott stykke multifunksjonelt sykkelutstyr som kan brukes til både parkeringsbrems, bukseklemme og som kan rulles opp på styret på sykkelen når det ikke er i bruk.

 

Parkeringsbrems
Her er det multifunksjonelle sykkelutstyret tatt i bruk som parkeringsbrems. Nå står sykkelen stødig.

 

Når funksjonaliteten «bukseklemme» benyttes er det ingen fare for fillete og ødelagte bukseben.

 

Når det ikke er i bruk kan ustyret enkelt oppbevares ved å snurre det rundt sykkelstyret.

 

Én kommentar til «Multifunksjonelt sykkelutstyr: Parkeringsbrems og bukseklemme»

  1. For en fantastisk oppfinnelse! For en utvikling! 🙂 Det enkle er det beste. vedder på at den kan egne seg i andre sammenhenger også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *