Dag 01 (Oppmøte og velkomstmiddag)

På vår første dag av vår to ukers sykkeltur med Bugoy Bikers var det ingen sykling men kun oppmøte og innsjekk på Montebello Villa Hotel i Cebu City. Dette er et helt greit hotell med stort hageområde og basseng.

Dagen ble brukt til avslapping ved bassenget før vi ved 1900-tiden fikk en telefon fra Jens Funk, eier og daglig leder av Bugoy Bikers, med beskjed om at de ikke fikk til å hente oss likevel (slik vi hadde fått beskjed om at de skulle), men vi selv skulle ta taxi til Golden Cowri der vi skulle møte de andre syklistene som skulle være med på turen.

Golden Cowri viste seg å være en meget god restaurant hvor spesialiteten var lokale Filippinske retter. Der møtte vi familien Pangers (mor, far og sønn), en tysk familie fra det tidligere Øst-Tyskland, som kunne noe russisk men ikke et ord engelsk. Dette var en meget sykkelinteressert familie som tidligere hadde syklet i Vietnam og på Cuba og nå skulle sykle på Filippinene.

Familien Pangers er helt sikkert meget hyggelige mennesker, men på grunn av deres begrensede engelskkunnskaper og våre begrensede tyskkunnskaper, var det vanskelig å få til noe særlig med kommunikasjon med dem. For å være helt ærlig så virket det heller ikke som de ønsket å snakke noe særlig med oss. De viste liten interesse for våre forsøk på å kommunisere og tok selv lite og ingen initiativ til kommunikasjon. Da sykkelturen var ferdig følte vi at vi hadde vært på tur i 14 dager med folk som ikke snakket til oss.

Under middagen fikk vi streng beskjed av Jens om å si hvis det var noe vi lurte på eller noe vi var misfornøyde med i løpet av turen, og vi måtte si fra med en gang slik at de fikk mulighet til å fikse problemet. Dette syns jeg hørtes meget bra ut, men det viste seg å ikke fungere helt.

Bildetekst kommer her
Montebello Villa Hotell er (så vidt jeg vet) det eneste hotellet i Cebu City med en stor og flott hage. Her kan man rusle rundt og slappe av eller prøve fiskelykken fra broen over fiskedammen.

 

Bildetekst kommer her
Maggie slapper av i skyggen og er spent på hva de neste 14 dagene vil innebære av opplevelser og utfordringer 🙂

 

Bildetekst kommer her
Slapper av ved bassenget med å sole meg og lese en bok på Kindle e-bok leseren. Kroppen min er blitt nærmere 100 kg tung og er ikke helt bygd for sykkelturer for tiden – får legge skylden på en lang høst/vinter uten sykling 🙂

 

Bildetekst kommer her
Bassenget brukes flittig for å kjøle seg litt ned og øve seg på å svømme.

 

Bildetekst kommer her
Velkomstmiddagen på kvelden. Fra venstre til høyre: Far, mor og sønn i familien Pangers (fra tidligere Øst-Tyskland) skal sykle turen sammen med oss. Melanie Calvo er kjæresten til Jens Funk (eieren av Bugoy Bikers) og ytterst til høyre sitter undertegnede og min kjære kone Maggie.

Velkomstmiddagen på Golden Cowrie var ferdig ved 21-tiden og selv om det ikke var den gode samtalen som hadde stått i fokus hadde vi fått smake på mye god og spennende mat.

Nå gleder vi oss til å komme igang med sykkelturen og den starter med at vi i morgen skal ta buss fra Cebu City til Dumaguete. Opprinnelig var det lagt opp til at vi skulle ta båt dette stykket men det er av en eller annen grunn blitt endret i løpet av dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *