Levanger – Berlin 2016 – Dag 20

(11:00) Det har vært en veldig rolig start på dagen. Jeg har slappet av, spist frokost og lest litt. Jeg skal ta båt her fra Stavanger til Hirtshals i Danmark i kveld men båten går ikke før kl 2000 i kveld så jeg har god tid.

Det blir nok ikke så mye som skjer i dag som er verdt å nevne på bloggen, så jeg har brukt litt av den gode tiden jeg har til å lage en liten videoblogg der jeg forteller om «Smarte ting jeg har med meg på tur». Jeg har flere smarte ting med meg så kanskje det blir en serie, etter hvert 🙂

Videoen er produsert i.h.h.t Pløhns fem regler for produksjon av videoblogger på tur.

Jeg er, som dere skjønner, meget godt fornøyd med denne koppen. Den fungerer godt på sykkeltur og har mange egenskaper som jeg liker – den holder kaffen varm lenge, den passer i styrevesken, den lekker ikke, god å drikke av, kan brukes med en hånd.

Jeg har som sagt flere smarte ting med meg på tur så kanskje det helt plutselig kommer en episode 2 i denne serien 🙂

P. S hvorfor lyden og videoen ikke er synkronisert aner jeg ikke. Videoen er OK før jeg laster den opp men det skjer tydeligvis et eller annet under opplastingen til YouTube som gjør at videoen og lyden blir litt usynkron. Det er litt irriterende men ikke noe jeg orker å bruke tid på nå mens jeg er på tur. Det får bare være sånn.

Jeg har rommet frem til kl 1800 men jeg skal sjekke ut rundt kl 17 og begynne å finne veien utover til båten. Det er ca. 15 km å sykle og jeg må være der senest kl 1900.

(14:30) Da har jeg tatt meg en rusletur rundt i havneområdet her i Stavanger. Det er en trivelig og koselig by. Ut fra det jeg er blitt fortalt så er Stavanger min fødeby men da vi flyttet herfra før jeg fylte året er det lite jeg husker – jeg har ikke holdt på dialekten heller 🙂

Havneområdet i Stavanger
Havneområdet i Stavanger
Det er en travel havn. Mange båter og mye å se på.
Det er en travel havn. Mange båter og mye å se på.
Her står "jernmann" nr. 1 Kunstprosjektet «Broken Column» (populært kalt Rustne Menn eller Jernmennene)
Her står «jernmann» nr. 1 i kunstprosjektet «Broken Column» (populært kalt Rustne Menn eller Jernmennene).

http://www.norge.sandalsand.net/rustne-menn-i-stavanger/

Her ligger også M/S Rogaland - https://no.m.wikipedia.org/wiki/MS_«Rogaland»_(1929)
Her ligger også M/S Rogaland – https://no.m.wikipedia.org/wiki/MS_«Rogaland»_(1929)
M/S Rogaland
M/S Rogaland
M/S Rogaland
M/S Rogaland

Grunnen til at M/S Rogaland er malt som et hospitalskip er at skuta nettopp er blitt brukt i en amerikansk filminnspilling.

http://www.tv2.no/a/8325305/

Det ligger også en del store cruisebåter i havnen.
Det ligger også en del store cruisebåter i havnen.
Over havnen ligger Valbergtårnet - https://no.m.wikipedia.org/wiki/Valbergtårnet
Over havnen ligger Valbergtårnet – https://no.m.wikipedia.org/wiki/Valbergtårnet
(15:15) Det ble en sen lunsj / litt tidlig middag på Egon.
(15:15) Det ble en sen lunsj / litt tidlig middag på Egon.
(15:40) Hva gjør en krokodille her i Stavanger?
(15:40) Hva gjør en krokodille her i Stavanger?

(18:30) Av forskjellige grunner ble det en litt stressende tur ut hit til terminalen der båten til Danmark går fra men nå står jeg omsider godt parkert i spor 1 og venter på å få sykle ombord på båten.

(18:30) Da er sykkelen parkert i spor 1 i påvente av at vi får kjøre ombord.
(18:30) Da er sykkelen parkert i spor 1 i påvente av at vi får kjøre ombord.

Det var forøvrig 17,23 km å sykle ut hit. Det blir nok ikke syklet mer i dag 🙂

(19:30) Da er jeg kommet meg ombord og funnet plassen min. Kan ikke akkurat si at jeg gleder meg til å sitte i en stol i hele natt.

Her er min plass i natt. Sete 1036 på øverste dekk. Airseat kaller de det - fint navn men det er bare en vanlig stol.
Her er min plass i natt. Sete 1036 på øverste dekk. Airseat kaller de det – fint navn men det er bare en vanlig stol.

(23:45) Det begynner å bli ikke så helt lite latterlig at jeg syklet som en tulling for å nå båten for foreløpig har den ikke seilet en meter. Snart fire timer forsinket avgang … og sånn går nå dagan 🙂

Dette er forøvrig båten jeg tar ned til Hirtshals. MS Bergensfjord (bildet er hentet fra Google)
Dette er forøvrig båten jeg tar ned til Hirtshals. MS Bergensfjord (bildet er hentet fra Google)

(00:24) Jeg gidder ikke sette meg for å sove før båten går så jeg sitter i salongen og lader mobilen og hører litt musikk.

Sitter og hører på musikk mens jeg venter på at båten skal gå - snart fem timer forsinket nå.
Sitter og hører på musikk mens jeg venter på at båten skal gå – snart fem timer forsinket nå.

Dette er forøvrig musikken jeg sitter og hører på.

Det er det danske bandet «Ulike numre» som jeg er en stor fan av. Må jo spille dansk musikk når jeg er på vei til Danmark 🙂

(00:57) Oi dæsken. Båten går. Båten går. 🙂

I løpet av natten kommer jeg forhåpentligvis hit (se kart nedenfor).

Én kommentar til «Levanger – Berlin 2016 – Dag 20»

  1. Jeg oppfattet faktisk audio og video synkront, Trygve. Knall termos/enhåndevice. Vil nok funke knall i bil/lastebil, også. Eller på fottur. Prisen er heller ikke avskrekkende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *