Levanger – Berlin 2016 – Dag 19

(08:00) Javel, da har jeg altså sovet som en stein i 10 timer. Det gjorde godt. Føler meg mye bedre nå enn jeg gjorde i går kveld 🙂

Nå er det frokost og deretter må jeg få kjøpt meg billett på bussen til Stavanger så jeg kommer meg forbi de to undersjøiske tunnelene hvor det er forbudt å sykle.

Det er ikke mulig å reservere plass til sykkel, men de tar med sykkelen om de har plass. Bussen går hver time fra kl 11:25 så jeg tror det skal gå greit å få med sykkelen.

(10:00) Øhhh, jeg har trodd jeg måtte sykle til Kristiansand for å kunne ta båten over til Danmark, men nå var det noen som sa at det også er mulig å ta båten fra Stavanger til Danmark. Er det noen som gidder å sjekke om det er mulig?

Hvis det er mulig, hva syns dere jeg burde gjøre? 1) Sykle til Kristiansand og ta båten til Hirtshals, eller 2) Ta båten fra Stavanger til Hirtshals.

Noen som har noen synspunkter på det?

(11:35) Er på plass på busstasjonen og tar bussen som går 12:25 så fremt det er plass til sykkelen.

Busstasjonen i Haugesund - venter på bussen
(11:35) Busstasjonen i Haugesund – venter på bussen.
(12:20) Da er sykkelen og bagasje lastet på. Liker ikke helt at de ikke har sykkelstativ men at sykkelen må ligge og slenge i bagasjerommet.
(12:20) Da er sykkelen og bagasje lastet på. Liker ikke helt at de ikke har sykkelstativ men at sykkelen må ligge og slenge i bagasjerommet.

(12:30) På bussen møtte jeg to syklister fra Sveits som også tok bussen til Stavanger for å unngå de undersjøiske tunnelene. Det var Walter Schappi og Lisbeth Vaughan. De har også syklet mye i Danmark, Tyskland og flere andre land i Europa. Jeg har ikke vært helt sikker på ruten sørover etter jeg er kommet til Danmark men jeg kunne gjerne tenkt meg å komme forbi Kalundborg for å besøke min storebror, Hillerød og København for å besøke venner og familie. Walter rådet meg da til å dra fra direkte fra Nord-Jylland mot København og fra København til Berlin skal det gå en meget god og godt merket sykkelrute. Så da ble det plutselig planen min for neste etappe av denne turen 🙂

Walter Schappi og Lisbeth Vaughan var trivelig selskap på bussturen mot Stavanger. Vi hadde oss en trivelig tursykkelsnakk og jeg fikk mange tips til min videre sykling sørover i Europa.
Walter Schappi og Lisbeth Vaughan var trivelig selskap på bussturen mot Stavanger. Vi hadde oss en trivelig tursykkelsnakk og jeg fikk mange tips til min videre sykling sørover i Europa.

(14:50) Da er jeg kommet frem til Stavanger. På Facebook-siden til denne bloggen har jeg fått bekreftet at det går båt fra Stavanger til Hirtshals. Dessverre var båten som går kl 2000 i kveld stappfull så jeg fikk ikke billett før i morgen kveld – og den avgangen var også allerede nesten fullbooket så billetten ble av type 1472,00 kroner for meg og sykkelen og en stol jeg kan få sitte i hele natten. Lugar var utsolgt. Så da går ferden videre til Danmark i morgen.

Jeg syns
Jeg syns jo 1472,00 var en stiv pris. Prisen framkommer sånn: Det koster 500 kroner for meg, så må jeg jo ha et sted å sitte og det koster 175,00. Prisen for å ha med sykkel er 672,00 (altså mer enn der koster for meg og helt latterlig dyrt)  og så kostet det 125,00, ekstra fordi jeg bestilte på telefon i stedet for på nett (jeg fikk ikke websiden til å virke).
(14:50) Fremme i Stavanger.
(14:50) Fremme i Stavanger.

(15:00) I og med at jeg ikke skal videre før i morgen kveld må jeg overnatte en natt her i Stavanger. Jeg har flere «finn billigste hotellrom»-Apps på mobilen og sto og rotet med det da jeg oppdaget at jeg sto rett utenfor hotellet som Appen foreslo jeg skulle bo på, så da tenkte jeg det var like greit å bare rett og slett gjøre sånn som de gjorde i gamle dager – jeg gikk inn på hotellet og spurte om de hadde et anvendelig, hyggelig og billigt rom til meg og sykkelen. Jeg fikk da rommet 200 kroner billigere enn prisen i Appen – oldschool booking der altså 🙂

Så nå bor jeg på Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger til i morgen og dermed får jeg også sett kveldens EM-finale 🙂

Må jo få lov til å si at jeg gleder meg til å komme ut av Norge og prøve å sykle utenlands.

(19:30) I og med at båten ikke går før kl 2000 i morgen kveld spurte jeg om det gikk an å få sen utsjekk fra hotellet. Det gikk fint og nå får jeg beholde rommet til kl 1800 i morgen, helt gratis – det er service det 🙂

Båten går som sagt kl 2000 men jeg må være der senest kl 1900 og det er 15-16 km fra hotellet til der båten går fra, så jeg drar vel fra hotellet ved 17-tiden i morgen.

Nå skal jeg se EM-finale. Heia Frankrike 🙂

I dag kom jeg hit (se kartet nedenfor)

Én kommentar til «Levanger – Berlin 2016 – Dag 19»

  1. Fjordline trafikkerer Stavanger – Hirtshals. Ifølge ruta på Fjordline.no går båten kl 20. Kontrollsjekk anbefales. Samme båt kommer fra Bergen, så du kunne tatt den derfra også. For seint å tenke på det, nå. Og har du ikke studert Kr.sand, så studer byen før du tar båten derfra? Lykke til med valgets kval?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *