Levanger – Berlin 2016 – Dag 22

(09:00) Det har ennå ikke vært noen sommervarme på denne sykkelturen. Jeg starter nå på den fjerde uken og ennå har jeg ikke syklet i shorts. Heller ikke her i Skagen er det noen sommervarme.

I går syklet jeg nordover på vestkysten av Jylland. I dag skal jeg starte turen sørover igjen men nå skal jeg sykle langs østkysten på Sykkelrute 5.

Jeg skal følge Sykkelrute 5 sørover langs østkysten av Jylland.
Jeg skal følge Sykkelrute 5 sørover langs østkysten av Jylland.
(11:15) Utsjekk fra hotellet. Nå går turen sørover ... i kraftig motvind.
(11:15) Utsjekk fra hotellet. Nå går turen sørover … i kraftig motvind.
(11:35) Gikk noe lettere å finne Sykkelruten i dag enn i går :-)
(11:35) Gikk noe lettere å finne Sykkelruten i dag enn i går 🙂
(12:00) Jeg tok en bitte liten avstikker for å se Den Tilsannede Kirke, og som dere ser bak meg var jeg ikke den eneste. Det gikk en jevn strøm med folk ut hit. Det er i det hele tatt litt i overkant mange turister i Skagen. Nok om det. Kirken ble bygd på 1300 tallet og etter en årelang kamp mot tilsanding ble den i 1795 overgitt til sanden.
(12:00) Jeg tok en bitte liten avstikker for å se Den Tilsannede Kirke, og som dere ser bak meg var jeg ikke den eneste. Det gikk en jevn strøm med folk ut hit. Det er i det hele tatt litt i overkant mange turister i Skagen. Nok om det. Kirken ble bygd på 1300 tallet og etter en årelang kamp mot tilsanding ble den i 1795 overgitt til sanden.

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Den_tilsandede_kirke

20160713_115636

(13:00) Ca. 15 km sør for Skagen deler Sykkelrute 1 og 5 seg. Sykkelrute 1 følger vestkysten mens Sykkelrute 5 følger østkysten. Jeg skal nå følge Sykkelrute 5 videre.
(13:00) Ca. 15 km sør for Skagen deler Sykkelrute 1 og 5 seg. Sykkelrute 1 følger vestkysten mens Sykkelrute 5 følger østkysten. Jeg skal nå følge Sykkelrute 5 videre.

(14:00) Det er kraftig motvind og tungt å sykle men det går da framover sakte men sikkert. Jeg er nå kommet til Ålbæk og det begynte plutselig å regne ganske mye. Da passet det perfekt å stoppe på Far’s Gourmet Pizza & Grill for litt mat og en pause. Her ble det gresk bøff med kartoffelbåde og whiskysovs 🙂

20160713_140214

(16:40) Hvis man ser bort fra at der er kraftig motvind i dag så er også Sykkelrute 5 veldig lett å sykle. Det er godt skiltet og lett å finne frem. Her er noen bilder fra turen fra Skagen mot Fredrikshavn.

(13:23) Fra Sykkelrute 5 på vei mot Frederiksund.
(13:23) Fra Sykkelrute 5 på vei fra Skagen mot Frederikshavn.
(13:23) Fra Sykkelrute 5 på vei mot Frederiksund.
(16:30) Fra Sykkelrute 5 på vei fra Skagen mot Frederikshavn.
(13:23) Fra Sykkelrute 5 på vei mot Frederiksund.
(16:34) Fra Sykkelrute 5 på vei fra Skagen mot Frederikshavn.

(17:15) Etter 42,88 km i motvind hadde jeg fått nok av dagen og i og med at jeg var like ved en «primitiv overnattingsplass» stoppet jeg der for dagen. Her har jeg hengt opp hammocken og ligger nå og slapper av i den.  Her blir jeg til i morgen.

(17:30) Har funnet en "primitiv overnattingsplass" der jeg har hengt opp hengekøyen.
(17:30) Har funnet en «primitiv overnattingsplass» der jeg har hengt opp hengekøyen.
Home sweet home. Det blir fint å ligge her i natt.
Home sweet home. Det blir fint å ligge her i natt.

De «primitive overnattingsplasser» i Danmark finner man lettest ved å bruke Appen «Shelter».

I Appen "Shelter" finner man alle de primitive overnattingssteder i Danmark.
I Appen «Shelter» finner man alle de primitive overnattingssteder i Danmark.

 

(19:20) Klar for en ny natt i hammocken. Jeg har ikke satt opp tarpen ennå da det er oppholdsvær men det skal regne i løpet av natten så jeg må gjøre det før jeg legger meg til å sove. Nå ligger jeg bare å slapper av og leser. Det er behagelig å ligge i, bedre enn teltet.
(19:20) Klar for en ny natt i hammocken. Jeg har ikke satt opp tarpen ennå da det er oppholdsvær men det skal regne i løpet av natten så jeg må gjøre det før jeg legger meg til å sove. Nå ligger jeg bare å slapper av og leser. Hammocken er behagelig å ligge i, bedre enn teltet.
(21:30) Da er tarpen satt opp. Nå kan det bare tegne. Jeg er klar for natten :-)
(21:30) Da er tarpen satt opp. Nå kan det bare regne. Jeg er klar for natten 🙂

Og den «primitive overnattingsplass» hvor jeg har hengt opp hengekøyen for natten ligger her (se kartet nedenfor).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *