Levanger – Berlin 2016 – Dag 37

(08:30) Jeg kan ikke tysk og han som står i resepsjonen nå kan ikke engelsk. Jeg spurte ham om hvordan værmeldingen for i dag var og jeg tror jeg fikk en forklaring på hvor de får vannet i springen fra og hvor vannverket ligger 🙂

Anyways … det regner ute men yr.no melder opphold så jeg tar sjansen på å fortsette i shorts og la regntøyet ligge i sekken.

Jeg var våken tidlig i dag og frokosten er allerede unnagjort. Nå skal jeg stille og rolig pakke tingene mine og så skal jeg ta ut sykkelen som de har lagret innerst i restauranten bak bardisken for at den skulle stå trygt – selv om de i går sa de skulle selge den på ebay 🙂 Deretter går turen videre. Det blir antakelig et sted mellom 5 og 6 mil i dag. Håper på oppholdsvær.

Sykkelen står lagret helt innerst i baren/restauranten for å stå trygt.
Sykkelen står lagret helt innerst i baren/restauranten for å stå trygt.

Jeg har likt å bo her på hotellet. Rommene er små men rene og det er en hyggelig stemning her. Nå gleder jeg meg til å sykle her i Tyskland. Det har jeg aldri prøvd før. Jeg tror det blir en opplevelse.

(10:00) Rostock er en større by enn jeg trodde. Jeg brukte en liten time på å finne veien ut av byen fra hotellet. Hotellet lå 4-5 km fra der sykkelruten går. Igjen var maps.me til stor hjelp og da jeg først kom inn på sykkelruten var det meget godt skiltet og lett å finne veien. De få ganger jeg sto i ett  veikryss og var i tvil brukte jeg maps.me. Der er hele sykkelruten lagt inn så det er lett å se om jeg er på ruten eller ikke.

(13:00) Dagens etappe var Rostock – Bützow. Jeg er nå kommet til Bützow der jeg i skrivende stund sitter på en Cafe og spiser lunsj. Det å prøve å bestille mat er en fornøyelig prosess når damene i disken ikke forstår engelsk og jeg ikke forstår tysk 🙂  Jeg endte opp med en slags «pølse pizza lignende ting», en Fanta og en kaffe.

Hotellet jeg har bestilt ligger et par mil sør for Bützow langs sykkelruten så det blir å fortsette videre etter lunsjen. Det gjør ikke noe. Det er fint å sykle i dag.

(15:10) Da er jeg kommet fram til hotellet.

(15:10) Fremme ved Spahotellet Kurhaus am Inselsee. Her har de innendørs basseng jeg straks skal benytte meg av.
(15:23) Fremme ved Spahotellet Kurhaus am Inselsee. Her har de innendørs basseng jeg straks skal benytte meg av.

Den første dagen på sykkeltur i Tyskland har vært trivelig. Her er noen bilder fra dagen i dag.

(09:04) Dansk Olsenbanden er populært her i Tyskland. De har til og med et Franz Jæger pengespill fra Berlin her på hotellet hvor jeg har bodd i natt.
(09:04) Dansk Olsenbanden er populært her i Tyskland. De har til og med et Franz Jæger pengeskap fra Berlin her på hotellet hvor jeg har bodd i natt 🙂
(09:46) Da har jeg kommet meg inn på sykkelruten til Berlin -
(09:46) Da har jeg kommet meg inn på sykkelruten til Berlin.
(10:53) Det er lett å sykle i dag.
(10:53) Det er lett å sykle i dag.
(10:59)
(10:59)
(11:45)
(11:45)
(12:10)
(12:10)
(12:29)
(12:29)
(12:41) Lunsj i det gule huset der sykkelen står utenfor vinduet.
(12:41) Lunsj i det gule huset der sykkelen står utenfor vinduet.
(13:40)
(13:40)
(13:49)
(13:49)
(13:52) Jeg syns det var trivelig å sykle langs elven. Ruten fulgte elven i flere kilometer.
(13:52) Jeg syns det var trivelig å sykle langs elven. Ruten fulgte elven i flere kilometer.

Her er en liten videosnutt som gir et lite inntrykk av hvordan det var å sykle langs elven. Den varer rundt to minutter.

(14:48) En svane svømte rundt i elven.
(14:48) En svane svømte rundt i elven.
(15:02)
(15:02)
(15:18)
(15:18)

Det ble i alt 62,73 hyggelige kilometer på sykkelen i dag.  Nå er jeg kommet hit (se kartet nedenfor).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *