Levanger – Berlin 2016 – Dag 39

(07:50) I dag har jeg ikke lagt noen planer for hvor langt jeg skal sykle eller hvor jeg skal overnatte. Jeg tar det litt sånn pøh om pøh og ser hvordan dagen går. På de rundt 140 km jeg har syklet de siste to dagene her i Tyskland har jeg sett at det har vært nok av overnattingsplasser langs ruten så jeg tar sjansen på at det også er sånn videre. Dessuten så har jeg sett så mye god hengekøyeskog på turen at jeg tror det skulle gått helt fint å gjemme seg bort i skogen og villcampe – selv om det ikke er lov.

Så i dag satser jeg på at jeg finner et eller annet sted å overnatte når jeg begynner å bli trøtt.

Den største utfordringen er faktisk mat. Det har vært overraskende få matbutikker langs ruten. Skal jeg ligge ute må jeg ha med meg mye mer mat og vann enn det jeg trenger når jeg overnatter på hotell.

Det blir avreise om noen timer men først nå er det frokost og kaffe.

(10:10) Da er jeg på veien igjen på tur videre. Jeg har ennå ikke funnet en dagligvarebutikk men jeg har i det minste fått fyllt på med brus og vann så jeg har det jeg trenger av drikke.

(10:10) Så går turen videre.
(10:10) Så går turen videre.
(11:01)
(11:01)

(12:10) Nå er det litt synd at jeg ikke har et ordentlig kamera med skikkelig zoom for på en stolpe og et lite tårn rett ved siden av veien holdt fire storker på å tøffe seg for hverandre. Jeg var vel ikke mer enn 15-20 meter fra dem. Jeg tror ikke jeg har sett stork før så dette syns jeg var artig. Bildene ble dog ikke så mye å skryte av – var også motlys så de ble litt mørke.

(12:10) Her sitter det to styrker på taket av et lite tårn som sto ved siden av veien.
(12:10) Her sitter det to storker på taket av et lite tårn som sto like ved siden av veien.
(12:10) En av dem fløy rett over hodet på meg. Jeg ble dessverre litt for sen til å ta bilde.
(12:10) En av dem fløy rett over hodet på meg. Jeg ble dessverre litt for sen til å ta bilde.

(13:00) Så langt i dag har jeg ikke sett en eneste dagligvarebutikk. Det har heller ikke vært noen cafeer eller overnattingssteder. Jeg har ikke med meg mat og begynner å bli sulten. Da dukket det en liten Museums Cafe og der stoppet jeg for å spise lunsj.

Her ligger en liten Cafe i tilknytning til et museum.
Her ligger en liten Cafe i tilknytning til et museum.
Endelig lunsj. Det er en enkel Cafe og de har ikke all verden. Ikke skjønte jeg menyen eller damene som prøvde å forklare meg hva jeg kunne bestille. Jeg sa bare "jah" med litt tysk swung til alt de foreslo og endte opp med to store pølse og potetsalat. En helt grei lunsj.
Endelig lunsj. Det er en enkel Cafe og de har ikke all verden. Ikke skjønte jeg menyen eller damene som prøvde å forklare meg hva jeg kunne bestille. Jeg sa bare «jah» med litt tysk swung til alt de foreslo og endte opp med to store pølser og potetsalat. En helt grei lunsj.

(13:00) Jeg spurte også ei av damene hvor nærmeste dagligvarebutikk ligger (jeg brukte Google translate) og hun pekte ut et sted på kartet som ligger ca en mil videre langs ruten. Så håper jeg bare det stemmer.

(13:11)
(13:11)
(13:27)
(13:27)

(17:30) I dag har det vært en litt merkelig dag som utviklet seg litt annerledes enn jeg hadde tenkt. Jeg har i dag stort sett syklet hele dagen i det jeg vil klasifisere som perfekt hengekøyeskog. Det ville være helt uproblematisk å finne et uforstyrret sted der jeg kunne henge opp hammocken og overnatte. Jeg hadde derfor bestemt meg for at det var det jeg skulle gjøre.

Været var også perfekt for hengekøyen.

I forhold til syklingen er det også perfekt for jeg kunne bare sykle til jeg var sliten eller det begynte å bli mørkt. Trengte ikke nå et bestemt sted.

Det var bare ett problem.

Skulle jeg ligge ute måtte jeg ha med meg litt mat til kveldsmat, nattmat og morgenmat. Trenger ikke så mye mat. Litt rugbrød, en sterk ost og litt frukt ville klart seg lenge.

Utfordringen ble å finne et sted der de selger dagligvarer som brød, ost m.m. Det har vist seg å være et større problem enn jeg på forhånd hadde regnet med.

Matbutikken jeg ble forklart lokasjonen til av damen på museumscafeen, viste seg å være en fiskerestaurant.

Jeg kom etter hvert til et veikryss der jeg måtte ta en beslutning. Ta til venstre og sykle 15-20 km til nærmeste ledige hotell (i følge booking appene) eller ta til høyre for å overnatte i hammocken og satse på at det dukket opp en dagligvareforretning før jeg måtte ta kveld?

Vel, jeg gidder ikke ligge sulten inne i en skog i Tyskland så derfor tok jeg ikke sjansen på at det helt magisk ville dukke opp en matbutikk når jeg ikke har sett en på dagevis, så jeg dreide til venstre og valgte hotellet.

Av alle tenkelige og utenkelige problemer jeg hadde sett for meg før jeg kom hit ned kan jeg ikke si at jeg hadde sett for meg at det å finne matbutikker skulle være et problem. Men det er det altså. Jeg har knapt sett en dagligvarebutikk etter jeg kom til Tyskland. Det virker som om det knapt finnes dagligvarebutikker utenfor de store byene. Sykkelrutene klarer i hverfall å unngå dem fullstendig.

Så da ble det ikke villcamping i hammocken i skogen i natt som jeg hadde lyst til men hotell i stedet.

Jeg har leid meg rom på «The Royal Park Hotel Fasanerie» i Neustrelitz. Rommet kostet kun 600.20160730_16071920160730_160843

http://www.neustrelitz.the-royal-inn.de

Det ble derfor kun 53,20 km på sykkelen i dag og nå er jeg kommet hit (se kartet nedenfor).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *