Levanger – Berlin 2016 – Dag 40

(08:00) I dag blir det bare en stille og rolig 50 km sykkeltur fra Neustrelitz til Fürstenberg. Dette er den siste strekningen av Mecklenburg delen av København – Berlin ruten. Ruten mellom hovedstedene er delt opp slik:

  • Danmark (302 km)
  • Mecklenburg etappen (255 km)
  • Brandenburg etappen (151 km)
I dag skal jeg sykle Fra den øverste nålen til den nederste nålen. Det er knapt 20 km i luftlinje men jeg skal følge ruten som bukter seg i en halvsirkel på venstre del av kartet (blå linje) og da blir det rundt fem mil.
I dag skal jeg sykle Fra den øverste nålen til den nederste nålen. Det er knapt 20 km i luftlinje men jeg skal følge ruten som bukter seg i en halvsirkel på venstre del av kartet (blå linje) og da blir det rundt fem mil.

Men det blir først senere. Nå skal jeg ligge og lese litt, deretter er det frokost. Det er søndag. Jeg tar det med ro 🙂

(09:10) Sånn som det ser ut nå så kommer jeg til Berlin på onsdag. Jeg har aldri vært i Berlin før og vil sette stor pris på om jeg kan få noen tips og råd fra de av dere som kjenner byen.

Jeg vil jo gjerne være der noen dager når jeg nå først har syklet helt dit så hvis noen kan tipse meg om et bra hotell som ligger sentralt, er sykkelvennlig (de har et sted jeg kan sette sykkelen så den står trygt) og ikke alt for dyrt, vil jeg sette stor pris på det.

Tips til hva jeg bør se og oppleve mens jeg er i Berlin vil jeg også bli glad for.

(11:00) Jeg har sjekket ut, pakket sykkelen og er egentlig klar for å dra videre men i det jeg skulle til å begynne å sykle begynte det å pøsregne. Så nå har jeg slått meg til i lobbyen med en kopp kaffe og så håper jeg det gir seg snart.

(11:00) Klar for avreise men så begynte det å pøsregne.
(11:00) Klar for avreise men så begynte det å pøsregne.
(11:00) Håper regnet har gitt seg når jeg er ferdig med denne.
(11:00) Håper regnet har gitt seg når jeg er ferdig med denne.
(11:20) Det verste regnet ga seg en det småregner fortsatt litt. Dagens antrekk er derfor shorts og skalljakke :-)
(11:20) Det verste regnet ga seg men det småregner fortsatt litt. Dagens antrekk er derfor shorts og skalljakke 🙂
(11:33) Tyskerne er glade i sin skog og også i dag går store deler av ruten inne i en skog. Her også ved siden av jernbanen. Det er fint å sykle her. Jeg liker denne typen skog.
(11:33) Tyskerne er glade i sin skog og også i dag går store deler av ruten inne i en skog. Her også ved siden av jernbanen. Det er fint å sykle her. Jeg liker denne typen skog.

(12:50) Så er det lunsj. Fant meg en cafe i Wesenberg, en liten by langs ruten, der jeg har kjøpt meg noen rundstykker, en Fanta og en stor svart kaffe. Været bedret seg. Det er overskyet og det småregner litt nå og da men det er helt uproblematisk. Det er fint å sykle.

(12:50) Lunsj :-)
(12:50) Lunsj 🙂
(13:43) Tyskland er ikke bare brede veier, asfalt og autobahn. I dag har jeg sykler en del kilometer på veier med akkurat så løs grus og sand at hjulene skjærer seg ned så det blir tungt å sykle.
(13:43) Tyskland er ikke bare brede veier, asfalt og autobahn. I dag har jeg syklet en del kilometer på veier med akkurat så løs grus og sand at hjulene skjærer seg ned så det blir tungt å sykle.
(13:48) Bare å følge skiltene.
(13:48) Bare å følge skiltene.

(13:50) Nå var jeg litt heldig. Tidligere i dag syklet jeg noen kilometer sammen med fire tyskere men de fortsatte da jeg tok lunsj. Vi skal samme vei men jeg møtte dem plutselig igjen på vei tilbake langs ruten. Det viste seg at ruten var sperret en del kilometer lenger fremme. Der var vist noe med et par broer som var tatt ned for renovering. Det hadde vistnok vært skiltet «omsykling» men det hadde hverken jeg eller Tyskerne fått med oss. Da jeg møtte dem hadde jeg akkurat startet på den delen som var stengt, så jeg sparte meg en bomtur på mange kilometer. Flaks 🙂 I tillegg så var «omveien» jeg ble nødt til å ta flere kilometer kortere enn den offisielle ruten, så der sparte jeg meg noen kilometer.

(1111) Disse fire tyskere stoppet meg og sparte meg for en mange kilometer lang bomtur ned en sperret og uframkommelig vei. De hadde dog syklet den og var nå på tur tilbake for å finne "omsyklingen".
(13:50) Disse fire tyskere stoppet meg og sparte meg for en mange kilometer lang bomtur ned en sperret og uframkommelig vei. De hadde dog syklet den og var nå på tur tilbake for å finne «omsyklingen».
(14:26) Det er en del kanaler og floder/elver her hvor det er mye båttrafikk.
(14:26) Det er en del kanaler og floder/elver her hvor det er mye båttrafikk.

(15:30) Ja men da var jeg jammen allerede kommet frem til Fürstenberg.  Her bor jeg på Pension Villa-Ingeborg som tidligere var en herregård men som nå er pensjonat. Overnatting her, inkludert frokost, koster litt under 900 kroner og jeg har fått et veldig flott og gigantsvært rom. Det største rommet jeg har bodd i så langt på turen. De har kun frokostservering her så litt senere i kveld skal jeg spasere inn i byen og finne meg en restaurant. 

(15:30) I kveld skal jeg bo på en gammel herregård.
(15:30) I kveld skal jeg bo på en gammel herregård.
(15:30) Tror jeg skal klare meg helt fint her fram til i morgen :-)
(15:30) Tror jeg skal klare meg helt fint her fram til i morgen 🙂

I følge rutebeskrivelsen skulle det være 5 mil ned hit men jeg har kun syklet 43,6 kilometer i dag. Mulig at jeg sparte rundt 6 kilometer på at det var «omsykling» i dag så jeg på et stykke av strekningen ikke fulgte den offisielle ruten men tok en mer direkte vei. Det spiller jo uansett ikke noen rolle.

Syklingen i dag har vært veldig fin. Jeg har tatt det med ro og kost meg på sykkelen. Jeg har også bestemt meg for å ta det rolig på de siste dagene av denne sykkelturen. Jeg er nå så nært Berlin  at jeg strengt tatt kunne syklet dit i morgen hvis jeg hadde tatt en litt mer direkte rute. Det kommer jeg ikke til å gjøre. Jeg følger i stedet den offentlige etappebeskivelsen og kommer kun til å sykle til Zehdenick i morgen (mandag). På tirsdag sykler jeg til Oranienburg der jeg vil bruke en del tid på å besøke konsentrasjonsleiren Sachsenhausen som ligger der. Det er en leir med en fryktelig historie både før, under og etter andre verdenskrig. På onsdag sykler jeg så inn til Berlin.

Det er planen for de tre neste dagene, men nå i dag er jeg kommet hit (se kartet nedenfor).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *