Langt langsomt – På sykkeltur langs Kystriksveien

Kystriksveien er av mange kalt «verden vakreste veistrekning». Jeg har syklet denne strekningen mellom Steinkjer og Bodø fire ganger og har hatt noen av mine fineste opplevelser på sykkelsetet her på denne strekningen. Kombinasjonen av menneskene, veien og naturen gjør sykkelturen i dette området til – etter min mening – en av de beste sykkelturopplevelsene i Norge.

En annen som har syklet denne strekningen er Lars Erik Sira. Lars Erik er en opplevelsessyklist og for ham handler det ikke om å sykle hurtig fra A til B, men om å søke de gode opplevelsene langs landeveien. Han sykler gjerne omveier og det gjorde at hans sykkeltur langs Kystriksveien varte i en måned og ble på hele 1100 km (korteste rute er 650 km).

(Teksten fortsetter under bildet)

"Langt langsomt - På sykkeltur langs Kystriksveien" av Lars Erik Sira
«Langt langsomt – På sykkeltur langs Kystriksveien» av Lars Erik Sira

Lars Eriks måned på sykkelen, de 1100 kilometerne han syklet, alle omveiene han tok og møtet med naturen, menneskene og opplevelsene langs veien, har resultert i boken «Langt langsomt – På sykkeltur langs Kystriksveien«.

Dette er en meget lesverdig bok for alle som har lyst til å reise langs Kystriksveien enten turen skal foregå på sykkel eller i bil (eller eventuelt kun som en «mental reise» foretatt fra godstolen hjemme via en godt skrevet reiseskildring). Boken fungerer også godt som et tillegg til de bøker som allerede er skrevet om Kystriksveien. Selv om jeg – som tidligere nevnt – er godt kjent på denne veistrekningen var det mye av det Lars Erik skriver som var nytt for meg. Boken inspirerte meg og jeg fikk lyst på en ny sykkeltur langs Kystriksveien. Hadde det ikke vært for at vi nå er midt i januar så hadde jeg pakket telt og utstyr på sykkelen og lagt av gårde i morgen den dag. Årstiden gjør at turen får vente, men boken har ført til at det helt sikkert blir en femte sykkeltur på meg langs «verdens vakreste veistrekning» i en ikke så alt for fjern framtid.

Boken er herved anbefalt og får tommel opp av meg 🙂

Du kan lese mer om boken på Lars Eriks egen blogg «Sykkelopplevelser» og boken kan kjøpes i nettbutikken til Kystriksveien Reiseliv, Haugen bok, Ark eller Tanum.

Merknad: Jeg har fått tilsendt boken gratis av forlaget for å omtale den her på bloggen. Dette har ikke påvirket mitt syn på boken og omtalen av boken i dette blogginnlegget er min personlige mening.

2 kommentarer til «Langt langsomt – På sykkeltur langs Kystriksveien»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *