Sierra Designs Backcountry Quilt 800

Backcountry Quilt 800 – kanskje noe av det smarteste jeg har sett på lenge

Jeg benytter pr. dags dato en Ajungilak Altitude Spring dunsovepose når jeg er på sykkeltur. Dette er en vår-/sommerpose som er kompakt og lett og av meget god kvalitet. Jeg bruker også et meget bra liggeunderlag og har det vanligvis mer en varmt nok. Derfor bruker jeg ofte soveposen som en dyne og da er glidelåsen og hetten egentlig litt i veien – det er litt upraktisk. Jeg har derfor ofte tenkt på at jeg ikke trenger en sovepose og i stedet kunne tenkt meg noe som var mer som en dyne. Jeg sykler jo stort sett på sen vår, sommer og tidlig høst og trenger ikke «nordpol-ekspedisjon-specs» på mitt «sovesystem».

Liggeunderlaget jeg bruker er et Exped downmat 9 dlx. Dette er et meget bra og utrolig komfortabelt liggeunderlag, men det er «overkill» til mitt bruk og egentlig alt for varmt. Jeg har derfor nedgradert til et litt «enklere» Exped liggeunderlag (skal skrive mer om det i en annen bloggpost litt senere) som også vil være mer enn varmt nok på vår/sommer/høst.

Så da var det det med soveposen da, som jeg – selv om det er en meget god sovepose – egentlig syns er litt upraktisk til mitt bruk.

I dag kom jeg over et produkt jeg mener er akkurat det jeg er på jakt etter, et produkt som jeg tror vil fungere bedre for meg enn soveposen.

Sierra Designs er et amerikansk firma som startet med å lage turutstyr i 1965. Deres turutstyr har fått utallige utmerkelser av kapasiteter som Outside Magazine, National Geographic og Backpaker Magazine – noe som skulle borge for at de lager turustyr av god kvalitet. De har laget en Quilt som må være noe av det smarteste jeg har sett på lenge.

Backcountry Quilt 800 er en to-sesongs quilt som virkelig er mye mer enn bare en dyne. Som demonstrert i denne videoen så virker dette som et meget gjennomtenkt produkt (teksten fortsetter under videoen).

Backcountry Quilt 800 2-sesongs «dynen» veier 0.68 kg og har en komforttemperatur på ned til 3-4 grader Celsius (38 grader Fahrenheit) – grenseverdien er minus 2 grader. Det skulle være mer enn nok til mitt bruk og blir det kaldere så er det jo bare å kle på seg litt mer (har mye ull med på tur) og eventuelt lage seg en varmeflaske (koke opp litt vann som man har i drikkeflasken og putter i en sokk eller en genser og tar med seg under dynen).

Jeg har lest gjennom en del reviews og tester og det ser ut som om folk jevnt over er veldig fornøyd med dette produktet:

Backcountry Quilt 800 er priset til $269,95 – rundt 2245,00 norske kroner med dagens kurs. Jeg har ikke funnet noen norske forhandlere av denne så i tillegg kommer det jo frakt samt gebyrer for tolldeklarering og innkreving av norsk mva. Det er altså ikke en billig quilt – men jeg har veldig lyst på den likevel 🙂

Hvis noen har noen tips til hvor man kan få kjøpt denne her i Norge så vær snill og legg igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Oppdatering 22. april 2016

De siste dagene har jeg gått og tenkt en del på dette produktet og jo mer jeg har tenkt, jo mer mener jeg at dette er midt i blinken for meg og meget anvendelig til typen sykkelturer jeg vanligvis drar på. Det ble derfor så jeg bestilte en Backcountry Quilt 800 i dag (det ble i overkant dyrt så jeg har ikke fortalt det til kona 🙂 ).

Jeg har ikke funnet noen forhandlere i Norge eller i Europa, så jeg valgte den billigste forhandleren med nettbutikk av de som var anbefalt på Sierra Designs hjemmeside. Quilten kostet det samme på alle nettbutikkene, men Moosejaw tok «kun» USD 59,95 i frakt (de andre tok USD 99,00) og derfor ble det så jeg bestilte fra dem.

Det vil si at prisen på Quilten inkludert frakt ble USD 329,90 eller rundt 2700,00 norske kroner. Det er jo egentlig svinedyrt, og i tillegg så kommer jo norsk mva og gebyr for tolldeklarering så til sammen så blir det mye penger til slutt. Nå håper jeg bare produktet lever opp til forventningene for dette ble i overkant dyrt egentlig.

Oppdatering 2. mai 2016

Quliten ble levert på døren av Bring i dag 2. mai så jeg tenkte jeg skulle skrive en liten oppdatering av bestillingsprosessen og kostnader.

  • Fredag 22. april 2016 – Jeg bestilte Backcountry Quilt 800 fra Moosejaw.com og fikk umiddelbart en hyggelig og litt morsom ordrebekreftelse på mail.
Ordrebekreftelse fra Moosejaw - jeg liker humoren :-)
Ordrebekreftelse fra Moosejaw – jeg liker humoren 🙂
  • Fredag 22. april 2016 – Senere samme dag som jeg bestilte quilten og fikk ordrebekreftelsen fikk jeg en ny epost fra Moosejaw der de orienterte meg om at de måtte etterbestille quilten fra produsenten og at det derfor kom til å gå litt lengre tid før de fikk sendt den. Som plaster på såret så oppdaterte de fraktmåten fra standard USPS til USPS Priority helt gratis.
  • Onsdag 27. april 2016 – Fikk en epost fra Moosejaw med beskjed om at nå var Quilten sendt og underveis til meg.
  • Mandag 2. mai 2016 – Bring ringte meg for å avtale levering og pakken fra Moosejaw med quilten ble levert på døren på ettermiddagen.

Fra bestilling (fredag 22. april) til levering (2. mai) gikk det altså kun 11 dager (hvis jeg teller med bestillings- og leveringsdagen). Det syns jeg er rimelig kjapt med tanke på at produktet måtte etterbestilles og at det også skal gjennom toll- og mva. deklarasjon.

Når det gjelder kostnader så kostet Quilten inkludert frak USD 329,90 og med de valutakurser og gebyrer m.m. som min bank opererer med så var dette blitt til 2756,81 norske kroner da beløpet ble trukket fra min konto.

Backcountry Quilt 800 virker den ved første øyekast som et meget godt produkt som fint kan erstatte soveposten min på vår, sommer og høstturer. Jeg skal skrive et blogginnlegg senere om hva jeg syns om den når jeg får testet den ordentlig og brukt den på tur. Så langt har jeg kun prøvd den en natt i feltreiret – da var det ned mot 4-5 grader om natten – og det fungerte helt fint).

Oppdatering 18. mai 2016

I dag kom regningen for omkostninger fra UPS. Omkostninger er da gebyret UPS tar for å gjennomføre papirarbeidet med innførsel samt utlegg for norsk mva. Totalt kom regningen for omkostninger fra UPS på kr 709,00.

Det vil si at totalprisen for kjøp av Backcountry Quilt 800 til slutt landet på kr 2756,81 + kr 709,00 = kr 3465,81

For å si det rett ut så syns jeg 3465,81 norske blanke kroner for dette produktet er svinedyrt – men i og med at det ikke selges i Norge blir det fort dyrt med det som hører med av frakt og andre omkostninger … dessverre.

Hvis jeg ikke – etter å ha brukt så mye penger på dette – sover meget, meget godt på mine sykkelturer så kommer jeg nok til å bli sur 🙂

2 kommentarer til «Backcountry Quilt 800 – kanskje noe av det smarteste jeg har sett på lenge»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *