Min første videoblogg – Review av Ergon GP5 Handlebar Grips

Ja her er mitt første lille forsøk på å videoblogge. Alt er gjort på mobilen så det er en meget enkel produksjon. Jeg gjør dette for å lære det og teste det litt ut før jeg drar på tur. Hvis det viser seg at det er en enkel sak å smekke sammen en liten video som er av en akseptabel kvalitet vil jeg gjerne prøve å videoblogge litt underveis i turen også. Det kommer an på hvilke tilbakemeldinger jeg får 🙂

For å ha noe å snakke om så har jeg i denne første videobloggen laget et lite review av mine nye sykkelhåndtak – Ergon GP5 Handlebar Grips.

Jeg har allerede lært mye av å lage denne lille videosnutten 🙂

Før det første at man blir nervøs og føler seg dum når man står og snakker inn i videokameraet, men det må man jo bare prøve å heve seg over for ellers blir det jo vanskelig å videoblogge.

For det andre så kan det være greit å ha tenkt litt gjennom det man skal si FØR man starter videopptaket. Det kom liksom litt «brått på» at jeg plutselig skulle si en masse ting om disse sykkelhåndtakene da jeg startet opptaket, så det ble mye «babbel» samt at jeg glemte å si en del ting som jeg hadde tenkt å få med så som pris og hvor man kan kjøpe dem.

Men det ble som det ble og jeg tror ikke man skal legge listen for høyt for da blir det ikke så man syns det blir bra nok nesten uansett hva man gjør. Listen over hva som er bra nok må ligge lavt, og jeg har lagt den veldig lavt 🙂

Poenget må vel være å klare å formidle noe av det man opplever eller har lyst til å fortelle om?

Jeg tror at folk skjønner at det er forskjell på en NRK produksjon der de har utallige muligheter til å gjøre mange opptak slik at de får det helt riktig og deretter kanskje tilbringer noen uker i etterproduksjon og min lille «sykkeltur-produksjon» der alt gjøres på mobilen mens jeg er på tur. Det vil si ett kjapt og enkelt opptak, en kjapp liten redigering i en enkel videoredigeringsapp og deretter ut på nett.

For at jeg skal ha lyst til å videoblogge på tur må det kunne gjøres på en måte som er enkel og ikke tar for mye tid – spørsmålet er jo bare om det blir bra nok til at folk gidder å kikke på det?

Man må jo også gå ut fra at øvelse gjør mester og at man blir flinkere til dette etter hvert så jeg håper at kvaliteten herfra og ut er økende 🙂

Her er uansett mitt første forsøk på å videoblogge (teksten fortsetter under videoen)

Her kommer det er par ting jeg syns jeg skulle ha nevnt i videoen. Ergon GP 5 er noen meget gode håndtak som jeg dessverre ikke har funnet til salgs i noen norske nettbutikker. Det betyr at det må bestilles fra utlandet og da kommer det jo tollgebyr og norsk mva på toppen så det blir ganske dyrt til slutt.

Jeg husker ikke hva det ble totalt med de norske gebyrene og avgiftene inkludert, men håndtakene (uten gebyrer og norske avgifter) kostet 57 britiske pund (ca 670,00 norske kroner) og jeg bestilte dem fra SJS Cycles i England (der jeg også i sin tid kjøpte tursykkelen jeg bruker).

Jeg vil gjerne bli flinkere til å videoblogge, så det er fint med tilbakemeldinger på hva jeg kan gjøre bedre. Snakker jeg for fort, for langsomt, for utydelig, er videoen for «vinglete» – i det hele tatt bare kom med ris og ros så jeg kan justere meg og lære.

… dette var første forsøk. Det kommer nok (kanskje) flere videoblogger etter hvert 🙂

P.S Hvis det er av interesse kan jeg skrive et lite blogginnlegg der jeg går gjennom hvilket utstyr og hva slags programvare jeg bruker for å videoblogge?

5 kommentarer til «Min første videoblogg – Review av Ergon GP5 Handlebar Grips»

  1. Synes du e flink æ? kjæm te å fortsett å les bloggen din? glede mæ til du drar på tur, blir spennende?

  2. Det et jo ganske interessant å vite om problemet faktisk ble løst, så vi venter i spenning på en avslørende oppfølger etterhvert.

  3. God film! Innholdet er nok til å holde på seeren, så for min del kunne man skrudd ned litt på formen. Altså musikken i bakgrunnen, effekter osv. Holder med forrige kommentar i at det må komme en oppfølger her – fungerer håndtakene i det lange løp?
    Tommel opp for videoblogging herfra. Går ut fra at det kombineres med kart over dagsetapper?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *