Levanger – Berlin 2016 – Dag 1

(11:15) Da er årets sykkeltur i gang. Starter fra Levanger nå. Først skal jeg over fjellet til Stjørdal. Jeg er i elendig form og sykkelen er alt for tung så det kommer til å bli hardt og slitsomt. Må bare ta det med ro.

Sykkelen er klar for tur men alt for tung.
Sykkelen er klar for tur men alt for tung.
Forhåpentligvis går det minst to måneder til neste gang jeg ser denne ytterdøren.
Forhåpentligvis går det minst to måneder til neste gang jeg ser denne ytterdøren.

(12:12) Det er frodig i Nord-Trøndelag.

Åker og eng i et bølgene frodig landskap.
(12:12) Åker og eng i et bølgene frodig landskap.

(13:06) Fremme i Markabygda. Det er akkurat så tungt og slitsomt som jeg fryktet og nå er det den tyngste delen igjen. 32 km på kupperte grusveier. Det blir tungt men det går nok :-)Men først matpause og litt kaffe.

32 km igjen
32 km igjen
Matpause
Matpause

(15:21) Framme ved minnebautaen over Ludvik Bulandet som ble tatt av Tyskerne og døde i konsentrasjonsleiren Dachau i februar 1945, bare noen få måneder før frigjøringen. Du finner finner hele historien hans hvis du søker på Wikipedia.

Minnebautaen over Ludvik Bulandet

Her er en liten videosnutt av turen over fjellet i dag fra Levanger til Hegra. Gang på gang trodde jeg at jeg var på toppen. Gang på gang tok jeg feil. En stilstudie i dårlig form.

(16:18) Endelig er jeg kommet over fjellet. Det var mange ganger mer slitsomt enn jeg hadde fryktet… men det er jo min egen feil når jeg ikke gidder å trene på forhånd 🙂 Har nå tatt en liten pause ved minnesteinen  over Hovraset som gikk her i 1962. Det er benker her så det er fint å sitte her litt. Triller snart videre ned til Hegra der jeg håper å finne en åpen dagligvarebutikk.

(16:52) Hegra er rett borti her men jeg gikk plutselig helt tom og må ta en pitstopp i veikanten for å få trykt innpå litt energi.

Syltetøy – kjapp energi

(17:39) Herregud hvor sliten jeg er. Er nå framme på Hegra og har vært innom Spar og kjøpt litt mat, bananer, kaffe m.m.  Planen var egentlig å sykle til en camping nærmere Trondheim, men nå er jeg veldig usikker på om jeg har sjans til å sykle helt dit i dag. Jeg har brukt nesten 5 timer på å sykle 46 km og det har vært TUNGT. Vet ikke om jeg har det i meg å sykle 3 mil til. Får se hva jeg finner på. Kanskje jeg inviterer kona på hotellferie på Stjørdal i kveld 🙂

Har handlet inn mer mat og fyllt på med vann
Har handlet inn mer mat og fyllt på med vann

(18:05) Fikk øye på en camping da jeg syklet over brua ved Hegra så da ble det veldig lett å svinge inn dit selv om jeg egentlig hadde tenkt å sykle lenger.

Her skal jeg slå opp teltet mitt. Home sweet home :-)
Her skal jeg slå opp teltet mitt.
Home sweet home (MSR Hubba Hubba)
(18:45) Home sweet home (MSR Hubba Hubba)

Det ble 47,93 km i dag.  I kveld sover jeg her (det skal forhåpentligvis vises et kart under her)

 

Én kommentar til «Levanger – Berlin 2016 – Dag 1»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *