Levanger – Berlin 2016 – Dag 4

(07:45) Har hatt en ny natt med dårlig søvn i teltet. Problemet er at jeg har betennelse i begge skuldre og problemer med å finne en stilling som ikke er vond å ligge i. Anyways… en ny dag står for døren. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre i dag. Likte ikke E39 og vurderer å sykle de 12-13 km tilbake til Orkanger og ta RV65 i stedet. Noen som har noe  synspunkter på det?

Jeg må tenke litt på det, men først kaffe. Vannet er satt på så det blir straks.

Ikke lenge til vannet koker og det blir kaffe å få.
Ikke lenge til vannet koker og det blir kaffe å få.

Været nå til morgenen er forøvrig ikke mye å rope hurra for. Tungt lavt skydekke, mye vind og litt regn.

Tar en rolig start og drikker litt kaffe mens jeg tenker på hva jeg skal gjøre. E39 eller RV65?

(09:08) Har nå chattet litt med Lars Erik Sira som syklet her for noen uker siden og har fått noen nye ideer. Jeg kan ta 714 fra der jeg er nå og opp til Våvatnet og der svinge inn på Fv301 som jeg kan følge helt til Kyrksæterøra og da kan jeg ta 680 videre til Tømmervåg og da ta ferge til Kristiansund. En mye lenger rute men forhåpentligvis tryggere.

Kan unngå å sykle mer på E39 hvis jeg tar
Kan unngå å sykle mer på E39 hvis jeg tar 714 nordover og fv 301 videre. Det passer jo sånn sett fint da 714 starter rett i nærheten av hvor jeg er nå.

(09:22) Tenkte jeg så smått skulle bryte leir men det regner så jeg drøyer det litt og slapper av i teltet med en god bok og litt kaffe. Når regnet gir seg skal jeg begynne å pakke sammen. Det var ikke meldt regn i dag men det er det vist ingen som har fortalt til værgudene.

(10:52) Ja men da er campen snart pakket sammen og det er straks på tide å sykle videre sørover.

Campen er nesten tatt ned og pakket på sykkelen.
Campen er nesten tatt ned og pakket på sykkelen.

(11:30) Ja da har jeg ombestemt meg igjen. Sto oppe i krysset i 10 minutter og så på trafikken på E39 og Tor Erik Alsli hadde helt rett. Det er mye mindre trafikk i dag enn i går – som jo var en fredagsettermiddag. Det er så pass lite trafikk at jeg bestemte meg for å sykle E39 likevel, og det går jo helt fint. Er ikke sammenlignbart med i går.

(13:58) Når det er kaldt og surt så er det lett å stoppe å ta en pause når det dukker opp en cafe langs veien, så da ble det stopp og middag på Ellingsgården.

Da ble det biffsnadder til middag
Da ble det biffsnadder til middag

(17:38) Da har jeg syklet til Møre og Romsdal. Jeg er helt utslitt og veldig sulten. Dagligvarebutikken som i følge ungjenta som sto i kassa på Ellingsgården, skulle ligge en liten halvtime unna og som først skulle stenge kl 2300 har jeg nå – 3,5 timer senere – fortsatt ikke sett noe til.

Da er jeg kommet til Møre og Romsdal.
Da er jeg kommet til Møre og Romsdal.

(19:35) Nei, jeg gikk helt tom og ble kvalm og kastet opp så jeg måtte bare stoppe å sykle og ta kveld. Det å finne en god teltplass her langs fjorden kan jeg bare gi opp. Heldigvis har jeg også med hengekøyen og jeg fant meg noen trær oppe i skråningen ovenfor veien og «Stealth-camper» her og håper ingen ser meg.

Stealth-camper rett ovenfor E39
Stealth-camper rett ovenfor E39
Fin utsikt
Fin utsikt

Det å få satt opp hammocken og deretter få vasket seg litt og skiftet klær ble noe ubehagelig. Det viste seg nemlig at det lå to milliarder knott og ventet på meg for å ta meg i bakholdsangrep. Jeg måtte til slutt flykte inn i hammocken som har myggnett men alt for mange av de små svinene har kommet seg inn hit også – jeg er full av knottbitt 🙁

Det ble 60,30 km i dag og det er nå 32-35 km igjen til fergeleiet. De tar jeg i morgen. I dag stoppet jeg her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *