Levanger – Berlin 2016 – Dag 7

(07:30) I dag er det hviledag og sykkelfri. Jeg skal bare slappe av og se meg litt rundt i Kristiansund før jeg fortsetter turen via Atlanterhavsvegen i morgen.

(10:30) Et av dagens mål var å få kjøpt en litt mer anvendelig turbukse enn den tunge sorte bomullsjoggebuksen jeg har med meg. Det å handle klær er det verste jeg vet. Jeg blir super stresset og svetten spruter bare jeg nærmer meg en klesbutikk. Så også i dag da jeg gikk inn på G-Sport for å se om jeg kunne finne en bukse. Heldigvis møtte jeg der på Linda Pettersen, ei meget hyggelig og hjelpsom dame som umiddelbart skjønte hva jeg var ute etter. Hun mente at hun viste akkurat hva slags bukse jeg skulle ha og hentet en så jeg fikk prøve. Den buksen kjøpte jeg. Stort mer effektivt enn det kan det vel knapt gjøres. En prøving og det var det. Buksen jeg kjøpte var en Nordheim Granitt 2.0 til 699,00. Hele greia tok knapt 5 minutter. Når det går så greit kan jeg også handle klær 🙂

Linda Pettersen gjorde bukse kjøpte til en lek - jeg rakk knapt å bli stresset :-)
Linda Pettersen gjorde buksekjøpet til en lek – jeg rakk knapt å bli stresset 🙂

(11:45) Fikk tatt en kaffe med selveste Levin Gilberg fra Levanger som kom forbi på tur på jobb.

Fikk tatt en kaffe med Levin
Fikk tatt en kaffe med Levin

(16:00) Nå er jeg tilbake på hotellet etter å ha brukt det meste av dagen på å være turist i Kristiansund. Det er en hyggelig og fin by. Her er en liten videosnutt med noen bilder og inntrykk fra i dag.

(17:00) Litt senere i kveld skal jeg skrive noen ord om hvilken rute jeg tar videre de neste dagene. Nå skal jeg skru og fikse litt på sykkelen så den er klar for tur i morgen. Spesielt må jeg sjekke forhjulet som har kast i seg. Jeg håper felgen er OK og problemet kun skyldes at dekket sitter litt skjevt på felgen.

Så er hotellrommet gjort om til sykkelverksted
Så er hotellrommet gjort om til sykkelverksted

(20:40) Når det gjelder ruten videre så er det Ålesund som er første mål. Jeg finnes ikke kjent nedover kysten her og det er ikke så lett å få oversikt over hvilke muligheter og rutevalg man har. Jeg hadde derfor opprinnelig sett for meg å følge hovedveien, dvs Kristiansund – Molde – Ålesund men så har jeg heldigvis fått tips av Daniel Eide Moltumyr om en mer spennende og artig rute – der det blir mye øyhopping. Daniel er kjent i området her og har lagt opp følgende rute for meg:

Først sykler jeg til Bud og overnatter på campingplassen der. Deretter sykler jeg til Hollingen og tar ferge til Aukra og deretter til Ona Fyr og derfra så øyhopper jeg ned til Ålesund. Det syns jeg høres ut som en spennende rute. Her er noen Google Map skjermbilder som viser ruten.

Screenshot_20160628-210140

Screenshot_20160628-210253

Screenshot_20160628-210401

Og så blir det å øyhoppe videre ned til Ålesund og til slutt ta hurtigbåten det siste stykket inn til byen.
Og så blir det å øyhoppe videre ned til Ålesund og til slutt ta hurtigbåten det siste stykket inn til byen.

Så det blir sånn noenlunde ruten de neste dagene inn til Ålesund.

Og så vil jeg herved spørre om hjelp til å finne en fornuftig rute fra Ålesund til Bergen. Jeg vil gjerne holde meg mest mulig langs kysten. Dagsettapene må være overkommelige og det må være muligheter for å få kjøpt mat, fylt vann og finne overnattingsplasser. Det er ikke så lett å planlegge når jeg kun har mobilen og i tillegg sitter på sykkelen det meste av dagen. Jeg trenger litt hjelp. Er det noen som kan ta på seg å hjelpe meg med å finne og sette opp en god rute for strekningen Ålesund – Bergen? I så fall vil jeg sette stor pris på det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *