Levanger – Berlin 2016 – Dag 11

(09:30) I dag har jeg ikke noen planer eller noe jeg skal nå. Jeg skal bevege meg sørover mot Ålesund. Det nye liggeunderlaget, som amfibi.no har sendt meg til erstatning for det som gikk i stykker, kommer poste restanse til Ålesund på mandag eller tirsdag så til da må jeg være fremme i Ålesund. I dag skal jeg sykle til sydspissen av Sandøy der det går hurtigbåt, via flere andre øyer, inn til Ålesund. Jeg har det ikke travelt og tar det med ro, så får jeg se hva dagen bringer. Været akkurat nå er ganske bra. Lettskyet og litt sol men det blåser ganske mye.

Men først skal jeg spise frokost og drikke flere kopper kaffe og så starter jeg dagens sykkeltur om et par timer.

(10:30) Det er ikke noe å si på utsikten fra rommet her på Finnøy Havstuer.
(10:30) Det er ikke noe å si på utsikten fra rommet her på Finnøy Havstuer.
(11:00) Jeg har hatt det bra her på Havstuene men nå går turen videre. Det blåser godt i dag.
(11:00) Jeg har hatt det bra her på Havstuene men nå går turen videre. Det blåser godt i dag.

(12:10) Ja men da har jeg syklet de knappe 12 km fra nord på Finnøy og hit til Myklebust helt sør på Harøya. Turen hit har vært helt fantastisk. Lett å sykle og i et flott landskap. Her er noen bilder fra turen Finnøy-Myklebust.

Det er godt skiltet.
Det er godt skiltet.
På vei over fra Finnøy til Harøy.
På vei over fra Finnøy til Harøy.

20160702_111813

20160702_11171820160702_11465320160702_115305

(12:10) Framme
(12:10) Framme på Hurtigbåtkaia på Harøya.

Nå fikk jeg plutselig veldig god tid for det er jo lørdag i dag og båten går ikke før kl 16:25 viser det seg. Det er fire timer til.

Båten går ikke fra Harøya før 16:25. Den forrige gikk 20 minutter før jeg kom. Det får jeg sette på kontoen for dårlig planlegging.
Båten går ikke fra Harøya før 16:25. Den forrige gikk 20 minutter før jeg kom. Det får jeg sette på kontoen for dårlig planlegging.

Jeg er forøvrig litt usikker på hvor jeg skal ta båten til. Jeg kan ta den direkte til Ålesund eller jeg kan hoppe av og sykle på noen av øyene på turen mot Ålesund. Det får jeg tenke litt på. Hva jeg gjør er nok litt væravhengig. Jeg har i det minste tid til å tenke på saken, faktisk kan jeg tenke i fire timer.

Rett fra Harøya til Ålesund eller øyhoppe på turen?
Rett fra Harøya til Ålesund eller øyhoppe på turen?

(12:37) Nå skal jeg finne meg en fin plass å sitte og der skal jeg slappe av og lese litt mens jeg venter på båten.

(13:23) Jeg gidder ikke inn til Ålesund allerede i dag da antakelig må være der helt fram til tirsdag for å få hentet ut det nye liggeunderlaget og jeg har derfor bestemt meg for å øyhoppe. Jeg har funnet ut at samme hvilken øy jeg hopper av på i ettermiddag så kommer jeg meg ikke videre før i morgen. Jeg har derfor bestemt meg for å hoppe av på øya Fjørtofta og sykle rundt den, og så finner jeg forhåpentligvis to trær hvor jeg kan henge opp hengekøyen.

(13:45) Kunsten å vente. Det er jo litt kjedelig men med det gode været og en god bok på Kindlen går det helt fint å vente fire timer.

Kunsten å vente...
Kunsten å vente…

(14:25) Nå har jeg nettopp sett noe jeg aldri har sett før. Jeg møtte tre stykker – to kvinner og en mann – som bruker helgen til å sykle øyene her ute – dvs det var bare de to damene som syklet mens tredjemann ble tauet. Han hadde fått ødelagt giret og sykkelen fungerte nå kun som sparkesykkel. De var likevel ved godt mot og var nå på vei mot Ona. I likestillingens navn syns jeg det var artig å se at mannen var galant nok til å la damen sykle foran og taue mens han og sykkelen hans ble slept etter 🙂

Han til venstre blir tauet rundt på sykkeltur av henne til høyre. Jeg har aldri sett noe lignende. De berget dagen min :-)
Han til venstre blir tauet rundt på sykkeltur av henne til høyre. Jeg har aldri sett noe lignende. De berget dagen min 🙂

(16:20) Endelig.

Endelig kom hurtigbåten så jeg kan komme meg videre. 4,5 timers venting var lenge nok.
Endelig kom hurtigbåten så jeg kan komme meg videre. 4,5 timers venting var lenge nok.

(16:30) Framme på Fjørtoft. Nå skal jeg bare sykle rundt øya og finne meg et sted å sove. Må også finne et sted og få fyllt litt vann. Båten går ikke videre før 14:30 i morgen så jeg har god tid.

Her har måkene tatt over.
Her har måkene tatt over.

(17:20) Plutselig tok dagen en ny vending. Planen var å slå opp hengekøyen et eller annet sted på øya her men jeg hadde lite vann og stoppet ved et hus her for å spørre om jeg kunne få fylle vannflaskene mine. Det viste seg at jeg hadde stoppet ved huset til Bente Rekkedal Fjørtoft og Asbjørn Fjørtoft. Og det var da klart at jeg skulle få vann. Forøvrig kunne jeg også få middag hvis jeg ville det og de hadde også en gjesteseng som jeg kunne få låne. Og hvis jeg nå først skulle ligge inne så kunne jeg få ta en dusj og vaske klær hvis jeg hadde behov for det. Det var også mulig å få se EM-kampen mellom Italia og Tyskland hvis jeg var interessert i det.

Det å møte så gjestfrie mennesker som Bente og Asbjørn er noe jeg syns er stort og utrolig hyggelig og det er noe jeg kommer til å huske og sette pris på lenge etter at denne sykkelturen er ferdig.

Bente og Asbjørn.
Bente og Asbjørn.
Først fikk jeg servert ferske rundstykker med egg og røykalaks. Laksen er det faren til Bente som har røykt.
Først fikk jeg servert ferske rundstykker med egg og røykalaks. Laksen er det faren til Bente som har røykt.
Deretter kom en kjempegod hjemmelaget pizza på bordet.
Deretter kom en kjempegod hjemmelaget pizza på bordet.
... og Italia - Tyskland på TVen.
… og Italia – Tyskland på TVen.

Kvelden ble derfor ganske annerledes og mye hyggeligere enn jeg hadde sett for meg da jeg dro hit ut til Fjørtoft.

Jeg spurte bare om å få litt vann men jeg var heldig og spurte to av Norges mest gjestfrie mennesker 🙂

Det ble ellers mye venting og lite sykling i dag.  Jeg har syklet kun 15,73 km i dag. I natt overnatter jeg her (se kart)

 

3 kommentarer til «Levanger – Berlin 2016 – Dag 11»

  1. De overrasker ikke gjestfriheten på Fjörtoft, den er unik. Har opplevd de selv i mange ganger 🙂 Ikke dårlig å treffe folk som Bente og Asbjörn 🙂

  2. Hei! Og takk for sist! =) Da er vi velberget hjemme igjen etter å ha blitt tauet rundt Midsund, Sandøy og Aukra kommuner, totalt 7 mil! Vi satt på Ona i går og drakk øl og las bloggen din, lo godt av beskrivelsen din, spott on! =) Bra at du ENDELIG kom deg over til Fjørtofta og traff noen trivelige folk. Ønsker deg en fin tur videre sørover!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *