Levanger – Berlin 2016 – Dag 17

(09:00) Jeg er ferdig med frokosten og sitter nå å prøver å planlegge ruten til Stavanger. Jeg har funnet disse to rutebeskrivelsene på nett som jeg går ut fra:

Sykkeltur mellom Bergen og Stavanger

http://www.cyclopedia.no/ShowRoute.aspx?id=528

Jeg trenger litt  hjelp til å finne ut av om det går fast rutebåt fra Skudeneshavn til Stavanger eller om den er opphørt. Er det noen som kan ta på seg å finne ut av det?

Første del av ruten fra Bergen og ned til Haugesund ser nå slik ut (jeg skal sykle via knappenålene) :

Første del av ruten fra Bergen til Haugesund.
Første del av ruten fra Bergen til Haugesund.

Nå skal jeg bare pakke sykkelen og deretter sjekke ut og så går veien sørover.

(11:00) Det er meget godt skiltet ut av Bergen. Sykkelskilt over alt. Har ikke vært på villspor en eneste gang ennå 🙂

Godt skiltet.
Godt skiltet.
Godt skiltet.
Godt skiltet.
Godt skiltet.
Godt skiltet.
Godt skiltet.
Godt skiltet.
Godt skiltet.
Godt skiltet.
(11:10) På vei ut av Bergen på hyggelige sykkelstier.
(11:10) På vei ut av Bergen på hyggelige sykkelstier.

…  men et stykke utenfor Bergen var det plutselig ikke godt skiltet lenger. Alt av skilt ble borte og det i et veikryss med tre forskjellige muligheter. Jeg prøvde å bruke sykkelnavigeringen i Google Maps, men den sendte meg helt på ville veier. Inn i boligfelt og opp og ned bratte sykkelstier til jeg til slutt kom til en sti som Google insisterte på at jeg skulle sykle. En sti det knapt var mulig å gå.

Google Maps insisterte på at jeg skulle sykle denne stien.
Google Maps insisterte på at jeg skulle sykle denne stien.

På det tidspunktet hadde jeg rotet rundt lenge i et boligfelt og fant ikke veien videre. Så da ga jeg opp Google Maps og brukte i stedet appen maps.me som gjorde en bedre jobb med navigeringen så jeg fant ut av veien til slutt. Men skiltingen på den strekningen er under en hver kritikk. Rett og slett elendig. Dette var i Fana. Er Fana og Bergen den samme kommunen?

(13:00) Plutselig dukket Eran Veikro opp. De har en gitar i logoen og mottoet «Keep on Rockin'»  – jeg var jo bare nødt til å stoppe her 🙂

Eran Veikro
Eran Veikro
Eran Veikro
Eran Veikro
Eran Veikro
Eran Veikro
Eran Veikro
Eran Veikro
Det ble Cowboylunsj :-)
Det ble Cowboylunsj 🙂

Timingen var perfekt for i det jeg svingte inn her begynte det å pøsregne. Så jeg blir sittende her en stund 🙂

(15:15) Etter 42 km og litt hit og dit opp og inn i boligfelt er jeg nå fremme ved fergen over til Sandvikvåg. Jeg vet ikke når fergen går men det er et rimelig stort og travelt fergeleie så det kan vel ikke være så lenge til.

(15:15) Fremme ved fergeleiet - 42 km sykling fra Bergen.
(15:15) Fremme ved fergeleiet – 42 km sykling fra Bergen.
(17:12) Her på Fitjar står Håkon den gode.
(17:12) Her på Fitjar står Håkon den gode.

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Håkon_den_gode_Adalsteinsfostre

(18:30) Jeg er egentlig litt sliten og tenkte å ta kvelden, men så ble været så pass bra – etter at det har regnet det meste av dagen – at jeg fikk lyst til å sykle videre og nå er jeg kommet til Stord Kommune … så får jeg se hvor mye lenger jeg gidder å sykle i kveld.

(18:30) Framme i Stord Kommune.
(18:30) Framme i Stord Kommune.
(18:50) Plutselig ble været sånn :-)
(18:50) Plutselig ble været sånn 🙂
(20:32) På vei over mot Bømlo.
(20:32) På vei over mot Bømlo.
(20:50) Framme i Bømlo Kommune.
(20:50) Framme i Bømlo Kommune.

Jeg begynte egentlig å bli veldig sliten og hadde veldig lyst til å stoppe for kvelden men da opplevde jeg det som jeg ofte har opplevd på sykkeltur – det var rett og slett ingen god plass å stoppe. Det var dårlig med teltsteder langs veien og det var heller ingen steder å henge hammocken. Det betød at jeg måtte sykle mye lenger enn jeg hadde lyst til, men jeg var dyktig sliten og da det dukket opp en rasteplass langs veien slo jeg opp teltet der. Så får jeg håpe jeg får ligge i fred til i morgen.

() Hit men ikke lenger. Jeg har slått leir midt på en rasteplass.
(21:20) Hit men ikke lenger. Jeg har slått leir midt på en rasteplass.

Det ble 81,84 km på sykkelen i dag. En grei dagsetappe på en tungt lastet tursykkel. I dag kom jeg hit (se kartet nedenfor).

5 kommentarer til «Levanger – Berlin 2016 – Dag 17»

 1. Hei Trygve!
  Fergeturen Skudneshavn – Mekjarvik er nedlagt. Men et alternativ er fergeturen Arsvågen – Mortavika, som går svært ofte gjennom hele døgnet. Arsvågen ligger på øya Vestre Bokn og E39 går dit. Ferga går over til Rennesøy, hvor E39 går videre til Stavanger.

  Litt lenger nord ser det litt spennende ut å sett kursen ut på øya Bømlo. Tar du av fra E39 ved Føyno, er det 48 km. ned til Langevåg. I syd på øya går fergeleie Langevåg – Buavåg, og turen kan gå videre til Haugesund, ca. 25 km.

  Ønsker deg en god tur videre! 🙂

  1. Hei Knut Erling.

   Jeg tok – som du ser på bloggen – ruten om Stord og Bømlo. Jeg har campert på en rasteplass her på Bømlo og fortsetter mot Langevåg i morgen. Håper å komme helt inn til Haugesund i morgen.

   Ruten du forslår videre fra Haugesund går så vidt jeg har forstått, gjennom noen undersjøiske tuneller. Det er ikke fristende – vet ikke om det er lov å sykle der heller.

   Det var noen på FB som foreslo å ta bussen fra Haugesund til Stavanger, og hvis jeg ikke finner en trivelig rute inn til Stavanger hvor jeg ikke må gjennom undersjøiske tuneller så tror jeg at jeg følger forslaget om å ta bussen det stykket. Utrolig synd at det ikke går båt fra Skudeneshavn til Stavanger lenger for den ruten ville vært ideel.

   1. Hei igjen Trygve! Dette går da bra! Kun 70 km. til Haugesund nå! Det er som du sier 2 tunnel på Stavangersiden etter ferjeturen fra Arsvågen til Mortavika. Jeg, og sikkert du, har da passert gjennom tunneler i Nord-Norge? Husker godt Nordkapptunnel, som var dyp og lang, og det tok 30 min. å komme igjennom! 🙂 Finnes ikke andre alternative ruter, kan det neppe være forbudt å sykle der.

    80 km. til Stavanger.
    Stå på!

    Knut Erling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *