Levanger – Berlin 2016 – Dag 26

(11:30) Det ble litt sen start på bloggen i dag. Det skyldes ikke at jeg har sovet lenge men at jeg har hatt en super hyggelige morgen/formiddag hos Lone og Hans Nielsen hvor jeg har overnattet. Vi har hatt en lang og hyggelig frokost hvor vi har snakket om sykkelturer, reiser og mange forskjellige ting.

Lone er veldig kreativ og lager kunst av glass, sten og sement. Det er mulig å få kjøpe noe av det hun lager hvis man har lyst. Her er noen bilder jeg tok i hagen av ting hun har laget. 20160717_101137

20160717_101153

20160717_101221

20160717_101233

20160717_101255

20160717_101320

20160717_102820

Alt mitt tøy er nyvasket, jeg er god og mett og har fått den kaffe jeg må ha og er nå klar for  en ny dag på sykkelen.

Men så har altså Lone og Hans yt ekstraservice langt utover det man kan forvente og gitt meg og sykkelen skyss et stykke på vei for at jeg skulle få en fin rute å sykle mot Hou der jeg skal ta fergen over til Samsø.

Jeg ble kjørt et stykke på vei for at jeg skulle få en finere/bedre rute mot Hou.
Jeg ble kjørt et stykke på vei for at jeg skulle få en finere/bedre rute mot Hou.

Det er helt utrolig hvor godt de har tatt vare på meg og hva de har gjort for meg. Jeg har hatt det meget bra i Randers.

Planen er å overnatte på Samsø i natt så nå fortsetter turen mot Hou.

(13:00) Det går bra å sykle i dag. Er nå kommet til Skanderborg – hjemstedet for en av Danmarks store musikkfestivaler. Jeg har faktisk syklet noen bakker i dag. Midt-Jylland er mer kuppert enn Nord-Jylland. Jeg har nå stoppet på Restaurant Sølyst i Skanderborg for litt mat før jeg fortsetter de siste 30 km til Hou.

(16:00) Så er jeg kommet fram til Hou hvor jeg skal ta fergen til Samsø. Sykkelturen hit har vært fin. Litt småkupert og litt regn men ikke noe å snakke om. Fergen går kl 17:00 og turen ut til Samsø tar en times tid.

(16:00) Fremme på fergekaien på Hou. Fergen til Samsø går om en times tid.
(16:00) Fremme på fergekaien på Hou. Fergen til Samsø går om en times tid.

For de som husker den danske krimserien «Strisser på  Samsø» som gikk på 90-tallet både på dansk og norsk TV, så er det altså ut på den øya jeg skal nå.

Den populære TV-serien "Strisser på Samsø" ble spilt inn på.... Taaadaaa (trommevirvel) Samsø :-) Den kan kjøpes på DVD hvis man har lyst til å se den.
Den populære TV-serien «Strisser på Samsø» ble spilt inn på … Taaadaaa (trommevirvel) … Samsø 🙂 Den kan kjøpes på DVD hvis man har lyst til å se den.

(19:00) Jeg har funnet et sted å overnatte her på Samsø via Warm Showers. Warm Showers er et nettverk for langtursyklister eller for de som har lyst til å få en langtursyklist på besøk. Der kan man registrere seg som vert for syklister og oppgir der hva man vil tilby så som en plenflekk å slå teltet opp på, en seng, dusj, vask av tøy, WiFi osv.  Jeg søkte etter Warm Showers vert på Samsø i Appen og det dukket opp en vert på Samsø. Det var Niels Schæffer som bor på en gammel bondegård her på Samsø. Jeg kontaktet ham via Appen før å høre om jeg kunne benytte meg av tilbudet om overnatting i kveld og det var helt i orden så nå er jeg i innlosjert på et rom her på den gamle bondegården hvor han bor.

Det ble 55,28 km på sykkelen i dag og nå er jeg kommet hit (se kartet nedenfor)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *