Levanger – Berlin 2016 – Dag 35

(08:00) God morgen. Jeg våkner opp til en gråværsdag men håper solen skal få overtaket i løpet av dagen.

(08:00) God morgen. Jeg har sovet godt i hammocken.
(08:00) God morgen. Jeg har sovet godt i hammocken.

Jeg skal bare starte dagen meget stille og rolig og så blir det å fortsette turen sørover etter hvert. Drøyer den litt før jeg står opp. Skal ligge og høre på fuglesang, duenes kurring og skogens lyder en stund først. Kanskje lese litt også. Har det ikke travelt, trenger ikke stresse 🙂

(09:30) Så er leiren tatt ned og sykkelen pakket og jeg er tilbake på veien. Nå skal jeg finne et sted de selger nylaget kaffe og litt morgenmat.

(09:30) Back on the road again.
(09:30) Back on the road again.

(11:00) Det ble en 17 km sykkeltur til Præstø før jeg fant et åpent sted som selger frokost og kaffe. Her har jeg bestilt brunshtallerken, brus og kaffe. Det skal smake 🙂

Været er blitt litt bedre. Lettskyet med tendenser til sol. Jeg sykler fortsatt i shorts.

(11:30) Endelig
(11:30) Endelig, dagens første kaffe …
... og frokost.
… og frokost.

(14:00) Nå er jeg kommet til Vordingborg. Her ligger ruinene av det som i middelalderen var Danmarks største kongeborg.

(14:10) Vordingborg
(14:10) Vordingborg
(14:10) Vordingborg - Bak meg ser dere Gåsetårnet.
(14:10) Vordingborg – Bak meg ser dere Gåsetårnet.
(14:10) Vordingborg - Gåsetårnet.
(14:10) Vordingborg – Gåsetårnet.
Vordingborg ruin.
Vordingborg ruin.

(14:37) Så skal jeg sykle over den 4 km lange brua fra Vordingborg til Falster.

(14:37) Broen over til Falster
(14:37) Broen over til Falster
Broen over til Falster
Broen over til Falster
Utsikt fra midten av broen.
Utsikt fra midten av broen.

(17:50) Det har vært en merkelig dag i dag. Jeg startet frisk og fin men en halvtimes tid etter at jeg spiste frokost i Prestø ble jeg plutselig veldig dårlig. Jeg ble veldig kvalm og fikk diaré av en annen verden. Jeg måtte plutselig bare legge sykkelen i veikanten og springe til skogs – jeg hadde ikke noe valg for å si det sånn. Jeg var så pass uvell at jeg trodde jeg måtte stoppe for dagen, men jeg hadde ingen plass å stoppe så jeg var bare nødt til å sykle videre enten jeg ville eller ikke. Etter en times tid begynte jeg heldigvis å bli litt bedre men helt bra er jeg ikke blitt. Jeg har derfor lyst til å overnatte i nærheten av et toalett og har leid et rom på Hotel Falster her i Nykøbing Falster. Dagens etappe stoppet dermed på 66,94 km.

Nå er det bare 25-30 km til Gedser der jeg skal ta båt til Rostock i det tidligere Øst-Tyskland. Det betyr at jeg kommer meg til Tyskland i morgen hvis alt går bra. Det blir spennende.

I natt overnatter jeg her (se kartet nedenfor)

2 kommentarer til «Levanger – Berlin 2016 – Dag 35»

  1. Hej igen Trygve.
    Fortsat god tur. Dejligt at se, at du stadig er ved godt mod og ikke har haft uheld. Glæder mig til at læse mere om din tur efterhånden som du når frem.

  2. God bedring. Gled deg til Øst Tyskland. Det er mye bedre enn sitt rykte. Vi har syklet der et par turer og hatt det riktig trivelig. Artig å følge deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *