Sovepose og liggeunderlag

Jeg benytter en Helsport Alta sovepose, et Exped Downmat 9 dlx liggeunderlag, samt en liten dunfyllt barnehodepute.

Jeg trenger litt komfort for å sove godt. Tiden da jeg kunne legge meg og sove hvor som helst på et hvilket som helst underlag er over for lenge siden og min halvgamle og litt stive kropp trenger et godt liggeunderlag for å sove bekvemt.

Jeg har prøvd litt forskjellig men sverger nå til liggeunderlaget Exped Downmat 9 dlx. Det er et dunfylt liggeunderlag som man blåser opp med en innebygd pumpe. Det at det er et luftfyllt liggeunderlag gjør at man må være litt forsiktig så man ikke punkterer det. Det har så langt ikke vært et problem og det medfølger lappesaker hvis det verste skulle skje.

Liggeunderlaget er utrolig behagelig og så pass tykt at det fjerner de fleste av ujevnhetene på bakken.

Jeg har to liggeunderlag av denne typen og når jeg bruker begge passer de akkurat i teltet Exped Orion Extreme som er det teltet jeg benytter nå. Når jeg er på tur med konen og vi bruker Exped Downmat 9 dlx liggeunderlagene og to Helsport Alta soveposer med motsatt glidelås satt sammen, er det nesten som å ligge i dobbeltsengen hjemme. Ren luksus på tur.

Pakkevolumet er også forholdsvis lite og den er derfor lett å ha med selv om det ikke er det letteste liggeunderlaget på markedet. På sykkelturer er volum viktigere enn vekt – i hvertfall for meg selv om vekt selvfølgelig ikke er helt uvesentlig.

Som sovepose bruker jeg som nevn Helsport Alta. Det er en god tresesongers sovepose og den er blitt best i test flere ganger. Jeg er godt fornøyd med den men syns at den har et forholdvis stort pakkevolum og jeg vurderer en «mindre» sovepose til sommerbruk. Der har jeg ikke gjort noen valg ennå, så enn så lenge er det Helsport Alta som er min foretrukne sovepose.

Videre så har jeg med meg en liten barnehodepute fyllt med dun. Den tar liten pakkeplass men gjør under for sovekomforten.

Med dette utstyret opplever jeg at jeg sover godt, og en god natts søvn er viktig når man er på sykkeltur – ellers blir det lite energi og tung å sykle.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *