Dag 6 (Kirkenes og sørover – Ryggvondt i Vadsø)

Nå er det krise!

Jeg har fått sånn kink i ryggen i løpet av natten at jeg knapt klarer å røre meg. Sengen jeg har ligget i de siste dagene har ikke vært god mot ryggen min. Jeg klarer ikke gå men må krype rundt på knærne på gulvet og jeg får ikke en gang på meg strømpene på ordentlig vis. Det å sykle, for ikke å snakke om å sette opp leir og leve i telt, kan jeg bare glemme. Over natten er jeg plutselig blitt 105 år.

Planen i dag var å sykle mot Tana bru. I går var det snøstorm her, så jeg utsatte avreisen fra Vadsø til i dag, men med denne ryggen er det helt uaktuelt å sykle noe sted i dag.

Sykkelen min etter gårsdagens snøstorm
Sykkelen min etter gårsdagens snøstorm

I og med at jeg ikke klarer å sykle, og jeg nå begynner å mene at jeg har vært alt for lenge i Vadsø er jeg svært usikker på hva jeg nå skal gjøre.

Etter et par timers fundering har jeg kommet fram til at jeg blir her i Vadsø en natt til (som om jeg har noe valg) og at jeg er nødt til å bruke dagen i dag på å finne ut hva slags alternativer jeg har. Målet er at jeg på et eller annet vis må komme meg videre. Nå har jeg vært for lenge her i Vadsø.

På ettermiddagen har jeg, etter å ha kikket på nettet, studert bussruter og snakket med lokalbefolkningen kommet fram til at jeg har følgende alternativer:

1) Leie rommet jeg bor på i Vadsø i ubestemt tid og være her og vente på at jeg skal bli bra i ryggen
2) Ta buss til jeg kommer noe lenger sørover og håpe at ryggen kommer seg i løpet av de dagene bussturen tar
3) Ta Hurtigruten noen dager. Der er det jo lugar og seng jeg kan slappe av i samtidig som det går går sørover mot bedre vær.
4) Avbryte turen og dra hjem

Alternativ 4 er på dette tidspunktet ikke aktuelt. Jeg er skikkelig giret på å få meg en tur, så det å avbryte den er jeg ikke klar for.

Alternativ 2 er også uaktuelt da det å reise med buss vil bli et middels mareritt slik som ryggen er nå.

Dermed sto jeg igjen med alternativene 1 og 3. Enten bli i Vadsø og vente til ryggen kommer seg, eller ta Hurtigruten sørover og håpe at ryggen ble bedre i løpet av de dagene den turen ville ta.

Jeg var lite lysten på å bli i Vadsø. Det var høyst usikkert hvor lenge jeg ville være nødt til å leie rommet, og i siste ende kunne det være at ryggen ikke ville bli bra og jeg da uansett måtte bruke penger på transport sørover. Da ville pengene jeg hadde brukt på å gå å vente i Vadsø være bortkastet. I tillegg var værmeldingen og været var lite trivelig, så det fristet overhodet ikke å bli i Vadsø.

Da fristet det mer å ta Hurtigruten, leie lugar og få slappet av der og da samtidig komme seg litt lenger sør hvor været forhåpentligvis er litt bedre. I tillegg så hadde jeg lyst til å ta Hurtigruten for å få den opplevelsen det skal være å seile med den langs kysten her oppe. Tanken var at turen med Hurtigruten skulle bli en tur i seg selv og forhåpentligvis en artig opplevelse.

Dermed så ble beslutningen at jeg tar Hurtigruten fra Vadsø til Bodø. I Bodø har jeg noen gode venner som jeg kan bo til noen dager, og dermed så kan ryggen få ennå et par dager på å komme seg. Da kan jeg i det minste få meg en tur hjemover langs Kystriksveien fra Bodø (som jeg uansett har planlagt jeg skal sykle igjen i år).

Dermed var beslutningen tatt og jeg har bestilt billetter med Hurtigruten. Avreise er i morgen tidlig klokken 0800. Ikke et vondt ord om Vadsø, men jeg har vært her lenge nok og ser fram til å komme meg herfra.

Når det er sagt så håper jeg virkelig at turen med Hurtigruten blir en bra opplevelse, for billetten på Hurtigruten var helt vanvittig dyr. Nesten 6-tusen kroner for turen fra Vadsø til Bodø med dårligste lugar i to netter. Og det inkluderer ikke mat og drikke som da må kjøpes for seg. En slik tur til en slik pris hadde jeg normalt aldri kommet til å kjøpe, men jeg har på grunn av situasjonen og håpet om en fin opplevelse likevel valgt å bruke så mye penger på dette. For å si det rett ut, med den prisen forventer jeg at turen med Hurtigruten virkelig blir en bra opplevelse.

Twittermeldinger fra plohnsykler i dag:

  • Årets nedtur. Først feber, så snøstorm og nå har jeg fått sånn kink i ryggen at jeg nesten ikke kan røre meg. Dropper derfor Finnmark … #
  • … og tar Hurtigruten fra Vadsø til Bodø. Så får jeg se hvordan ryggen er og hva jeg gjør når jeg kommer til Bodø. #
  • Sykkelen min 🙁 http://t.co/PT9NdbA #

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *