Dag 8 (Kirkenes og sørover – på Hurtigruten mot Bodø dag 2)

Jeg våknet etter en god natt søvn rundt klokken 1000 og var klar for en ny dag på Hurtigruten. I dag er det fredag og forhåpentligvis litt mer liv og leven på gang.

Formiddagen gikk med til å kjøpe en alt for dyr frokost/lunsj i kantinen. Deretter en kopp kaffe som jeg tok med opp i panoramarommet der jeg satte meg ned og kikket på utsikten en stund. Så leste jeg litt i en bok, hørte litt på musikk. Gikk en tur rundt på hurtigruten og kikket litt … og kjedet meg egentlig ganske så kraftig.

Jeg tror jeg la ut en melding på Facebook om at jeg var den yngste ombord og den nest yngste døde for 65 år siden – det var ikke så langt fra sannheten. Det er rart de ikke har ordnet en liten kino ombord eller litt mer aktivitet utover det å sitte å stirre utover havet – noe som er veldig oppskrytt spør du meg.

I tillegg så syns jeg personalet ombord er litt «småsure». Det er lite smil eller hyggelige svar når man snakker til dem, men kjappe og litt «småsure» svar. Ikke at de er sure, men de virker litt småsure. Det gjelder ikke alle, men likevel alt for mange av de som jobber her. De burde tatt et smilekurs. Når jeg gir min venstre arm for en billett så forventer jeg at folk som jobber ombord er blide og i godt humør slik at de gir meg en god følelse. Og er de i dårlig humør så har de værsågod å late som om de er i godt humør. Hvis de ikke klarer det bør de ikke jobbe i et slikt yrke. Til den prisen så skal ikke Hurtigruten bare være en reise fra A til B, nei – det må også være en opplevelse – en opplevelse som forsterkes av en positiv og hyggelig stab som gir deg følelse at de er glade for at du er ombord (eller i hvertfall later som). Den følelsen fikk jeg ikke. Følte meg faktisk litt til bry av og til når jeg spurte om ting. Som sagt … ikke helt hva jeg forventet meg med tanke på billettprisen.

Uansett … i 15-16 tiden kjedet jeg meg så mye at jeg fant ut at jeg like gjerne kunne begynne å drikke øl og høre musikk. Da ble det straks triveligere. Ettermiddagen ble brukt til det.

I 20-tiden gikk jeg ned til restauranten da jeg hadde bestilt bord for å spise der i kveld. Maten i kantinen fristet ikke så jeg håpet på et bedre måltid. I restauranten serverte de en helt OK tre-retters middag der hovedretten var ishavsrøye. Til maten drakk jeg en halv flaske hvitvin. Joda – dette var helt greit og ganske godt, men langt fra verdt over 700 kroner.

Etter middagen gikk jeg opp i baren for å fortsette kvelden med litt kaffe og konjakk. Etter hvert så kom det en trubadur som begynte å spille levende musikk og synge.

Det var tross alt fredagskveld og jeg var nå kommet så pass i form at jeg var klar for å ha det litt gøy. Da trubaduren sang «Living next door to Alice» dro jeg igang det alternative refrenget «Alice! Who the fuck is Alice?» høyt og tydelig mens jeg klappet i hendene og fektet litt med armene for å dra opp stemningen, i den tro at det var noe vi alle var ment å gjøre. Det var det så altså ikke. Jeg var den eneste som tok det alternative refrenget, og jeg gjordet det HØYT og TYDELIG, noe som ble etterfulgt av en litt underlig stillhet og noen rare blikk :-).

De fleste av de som sitter her i baren og drikker avgikk nok ved døden for 20-30 år siden, så det var kanskje ikke å vente annet.

Det ble aldri noen særlig stemning der oppe og klokken 23 var underholdningen ferdig og trubaduren pakket sammen … på en fredag?????

Hurtigruten legger til i Tromsø litt før midnatt og blir liggende der til halv to om natten, jeg bestemte meg derfor for å avlegge Tromsøs uteliv et besøk.

Ikke mange meterne fra hurtigruten gikk jeg rett på en kameratgjeng bestående av 3 stykk voksne Tromsøværinger. De syns min mislykkede sykkeltur var ganske så fornøyelig og ganske fort ble vi venner for livet og enige om å gå på Skarven og drikke øl. Der spanderte vi masse øl på hverandre og ble atter en gang enige om å være venner for livet.

Venner for livet
Bildet av mine nye «venner for livet» ble ganske uklart, men det er også slik jeg husker dette så sånn sett er bildet ganske beskrivende 🙂

Litt over klokken ett forlot jeg mine nye venner og gikk tilbake på hurtigruten der jeg tømte kantinen for laksesmørbrød før jeg gikk i seng.

Jeg har hatt en artig dag, men det skyldes meg selv og ikke Hurtigruten. Jeg syns IKKE at det å reise med Hurtigruten er verdt prisen.

Twittermeldinger fra plohnsykler i dag:

  • Ryggen er litt bedre i dag. Er ikke lenger 105 år men en ungdom på bare 85. #
  • Det er fint sykkelvær her i Hammerfest. Merker at det irriterer meg litt. #sykkeltur #
  • @robinmunkvold fordi at jeg ikke sykler i det gode sykkelværet men sitter på hurtigruten med ryggvondt 🙂 #
  • Kjeder meg på Hutigruten, men med et par duggfriske og Thin Lizzy og Kaizers på øret ble det straks mindre kjedelig 🙂 http://t.co/bXVpkV3 #
  • Ser jeg når å ta en pils i Tromsø i kveld. Hurtigruten ligger der fra kl 2345 til kl 0130. Noen som vil holde meg med selskap? #

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *