iPhone Apps

For oss med iPhone er det flere Apps som kan være greit å ha på telefonen når man er på sykkeltur. Her er en oversikt over de Apps jeg har funnet og mine erfaringer med disse. Hvis du har tips til andre aktuelle Apps som kan være til nytte for en syklist, så vennligst gi meg beskjed.

Visit Norway.com

(17. juli 2011) Dette er den offisielle reise App for Norge ugitt av Inovasjon Norge og den skal vise deg overnattingssteder, hva som skjer og annen aktuell turistinformasjon relatert til hvor man befinner seg (lokasjon) eller på stedsnavn.

Dette er i utgangspunktet en god ide. Det å få beskjed om nærmeste overnatting eller andre typer aktuell informasjon relatert til hvor man er, er noe jeg som syklist rett som det er har bruk for å finne ut av. Man er på ukjent grunn og begynner å bli sliten og lurer på hvor man skal tilbringe natten – da er det veldig greit å bare kunne dra fram iPhonen å få beskjed om aktuelle overnattingsplasser/campingplasser etc i rimelig nærhet.

Problemene med denne app er bare at det er store mangler i hva som er registrert. Jeg kan eksempelvis stå like utenfor en campingplass og spørre appen etter nærmeste overnattingssted og få beskjed om at det er 50 km unna. Campingplassen/overnattingstedet jeg befinner meg ved er ikke registrert i basen.

Et annet problem er at opplysningene er relatert til avstand i luftlinje og ikke hvor mange km vei man må sykle. Eksempelvis fikk jeg beskjed om at nærmeste overnatting var 30 km unna – problemet var bare at det var på den andre siden av en lang og dyp fjord og dermed nærmere 170 km unna reelt.

Appen fra Visit Norway.com har potensiale, men for at den skal være nyttig for en syklist på langtur må de få lagret betydelig mer data. Det holder ikke at man får beskjed om at det er milevis til neste overnattingsted når man er noen få km fra en campingplass. Videre så må de få avstandsberegningen til å fungere ut fra hvor langt unna det aktuelle stedet er etter veien – det er tross alt de færreste av oss som kan fly.

Ferjeruter

(17. juli 2007) Fergeruter er noe man rett som det er har brukt for å finne ut av når man er på sykkeltur i Norge. Denne Appen lover å «gi deg full oversikt over ferjestrekninger i hele Norge».

Jeg har i skrivende stund ikke fått testet denne App i praksis og vet ikke hvor god eller nøyaktig den er (kommer tilbake med info om dette senere). Men jeg har trykket litt her og der og sett hvordan den fungerer og det er rom for forbedringer når det gjelder brukervennligheten.

La oss si at man ønsker å finne fergetiden fra et gitt sted, men kun husker hvor fergen går fra og ikke klarer å komme på hva det stedet man skal til heter. I dette tilfellet hadde det vært til stor hjelp om Appen – etter at man har valgt avreisested – deretter begrenser alternativene og kun viser en oversikt over de stedene denne fergen går til i «til»-feltet. Men slik fungerer den foreløpig ikke. Selv om jeg har valgt en fergekai i «fra»-feltet hvor fergen kun går til 3-4 plasser, vises likevel alle fergekaier i Norge i «til»-feltet. Dermed blir det noe vanskeligere å søke på fergestrekninger hvis man ikke husker navnet på både «fra» og «til». Jeg regner med at dette blir utbedret i senere versjoner.

Når man er på veien skal Appen gi informasjon om fergestrekninger som er i nærheten av der man fysisk befinner seg. Da slipper man problematikken som er beskrevet ovenfor.

Hvordan denne Appen fungerer i praksis har jeg som sagt ikke fått testet ut ennå, men dette virker i utgangspunktet som en meget nyttig App.

Yr.no

(1. august 2010) Denne Appen trenger vel ingen nærmere beskrivelse. Selv om det er lite man kan gjøre med det er det likevel greit å få en oversikt over hvordan man antar været kommer til å bli.

yr.no er en app fra NRK og det Norske Metrologiske institutt og den gjør jobben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *