Hennessy Hammock Deep Jungle Asym Zip

På mine sykkelturer langs Norges veier har jeg ofte opplevd at når jeg føler at det passer å stoppe for dagen, så er det ingen plasser å sette opp teltet. Enten er det dyrket mark langs veien eller så er det skog.  I det første tilfelle må man spørre om lov for å sette opp teltet (noe jeg ikke liker) og i det andre tilfellet kan det være vanskelig å finne egnet teltplass. Det betyr at jeg ofte har vært nødt til å sykle mye lenger enn jeg egentlig har lyst til, bare for å finne en egnet plass å overnatte. I de tilfeller har jeg ofte tenkt at jeg skulle hatt en hengekøye som jeg bare kunne knytt opp mellom to trær, trær med litt avstand mellom finnes nesten over alt.

Nå har jeg funnet en hengekøye som er beregnet på å være med på tur. Det er en Hennessy Hammock Deep Jungle Asym Zip. Hennesy Hammock er produsenten. Deep Jungle er typen hengekøye. Asym betyr at hengekøyen er sydd asymmetrisk slik at når man ligger litt på skrått i hengekøyen vil man ligge tilnærmet flatt slik at man kan ligge på ryggen eller på siden (å ligge på magen går ikke like bra). Zip betyr at hengekøyen er utstyrt med glidelås mellom hengekøyen og myggnettingen. I tillegg er den utstyrt med en stor tarp som fungerer som tak og livd for regn og vind. I prinsippet skal denne hengekøyen erstatte teltet slik at man kun trenger å ta med seg hengekøyen på tur.

Jeg har ikke prøvd den på tur ennå, men jeg har testet den ut i et par uker ved å henge den opp på verandaen, og så langt lover det meget bra. Liggekomforten er meget god og jeg har allerede et betydelig antall sovende timer i denne hengekøyen.

Hengekøyen har dobbelt bunn og er utstyrt med et liggeunderlag med reflekterende belegg slik at opptil 97% av kroppsvarmen blir reflektert tilbake. Det største varmetapet i en hengekøye er gjennom bunnen, så dette hjelper betydelig. Dette liggeunderlaget (Radiant Double Bubble Pad XL) veier nesten ingen ting og er meget lett å ha med seg.

Jeg har også valgt å utstyre hengekøyen med Snakeskins, noe som gjør det meget lett å pakke og sette opp hengekøyen.

Litt research på YouTube, og vips så hadde jeg lært meg to meget anvendelige knuter som jeg bruker for å henge opp hengekøyen. Det er knuter av den typen som tåler høy belastning i den enden som belastes av tyngden av hengekøyen m.m. , men som løsner umiddelbart når man drar i den løse enden.

Som sagt så har jeg ikke prøvd hengekøyen på tur ennå, men jeg har stor tro på at dette har noe for seg og skal teste den ut på flere av kommende sommers sykkelturer (sommeren 2012).


En review av Hennessy Deep Jungle Hammock


Siberian Slip (Hitch) knot – en meget anvendelig knute

2 kommentarer til «Hennessy Hammock Deep Jungle Asym Zip»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *