Levanger – Berlin 2016 – Dag 29, Dag 30, Dag 31, Dag 32, Dag 33

Jeg har noen sykkelfri dager i København og omegn og de dagene samler jeg her i en felles bloggpost.

Dag 29 (onsdag 20. juli 2016)

I dag er det ikke så mye sykkelrelatert å fortelle om. Jeg skal ha noen fridager fra syklingen og blir nok her i København til over helgen. Tiden skal jeg bruke til å slappe av og møte venner og familie samt å planlegge litt for turen videre.

Jeg har gått over turutstyret og teltet og hammocken var våte sist de ble pakket ned så nå er de hengt/satt opp til tørk.

Teltet er satt opp/lagt ut til tørk.
Teltet er satt opp/lagt ut til tørk …
... og det er hammocken også.
… og det er hammocken også.

Jeg har laget en liten videosnutt med noen inntrykk fra noen av de mange veier og stier jeg har syklet langs Danmarks sykkelruter fra Skagen til København.

Bortsett fra det så skal jeg bruke dagen til å få kjøpt litt klær bl.a. en shorts.

Må innrømme er jeg er litt øm i lårene etter gårsdagen så det passer godt med noen sykkelfri dager 🙂

Dag 30 (torsdag 21. juli 2016)

Dagen i dag har jeg brukt sammen med to gode danske kamerater – Brian Dahl Thestrup og Nikolaj Valentin –  som jeg ble kjent med da jeg studerte her nede i 2003. Jeg ble kjent med dem da jeg tok fallskjermkurs hos Nordsjællands Faldskærms Klub – www.nfk.dk. Det blev kun noen titals hopp på meg og Brian men Nikolaj har tatt den videre og er en meget habil basejumper og wingsuit flyger.

Hygge i Fredriksverk. Ute og spiser med Brian, Nikolaj og Iben.
Hygge i Fredriksverk. Ute og spiser med Brian, Nikolaj og Iben.

Det har vært en sosial og meget hyggelig dag med god mat, hygge og kino på kvelden. Dagen ble stort sett tilbragt i Hillerød og Fredriksverk.

Dag 31 (fredag 22. juli 2016)

I dag har min fantastiske flotte vakre omtenksomme og snille kone bursdag. Jeg savner deg masse og elsker deg høyt. Jeg er glad for at du er gift med meg. Du får bursdagsgave m.m. når jeg kommer hjem fra sykkelturen.

Min kjære flotte kone har bursdag i dag. Takk for at jeg får dra på sykkeltur. Du får bursdagsgave når jeg kommer hjem fra sykkelturen.
Min kjære flotte kone har bursdag i dag. Takk for at jeg får dra på sykkeltur. Du får bursdagsgave når jeg kommer hjem fra sykkelturen.

Dagen har ellers blitt brukt til å vaske og sjekke sykkelen, olje kjedet, justere bremsene etc. så den er klar for neste etappe.

Sykkelen er nå ren og fin og klar for neste etappe
Sykkelen er nå ren og fin og klar for neste etappe.
Min sykkel er en dedikert tursykkel. Dvs. den er laget for lange sykkelturer med mye bagasje den er derfor utstyrt med noen spesielle løsninger så som tre flaskeholdere ...
Min sykkel er en dedikert tursykkel. Dvs. den er laget for lange sykkelturer med mye bagasje den er derfor utstyrt med noen spesielle løsninger så som tre flaskeholdere …
... og Rohloff Speedhub navgir (14 interne gir).
… og Rohloff Speedhub navgir (14 interne gir).
Sykkelen er produsert av Thorn i England ut fra mine mål (lengde på ben, armer, rygg etc.)
Sykkelen er produsert av Thorn i England ut fra mine mål (lengde på ben, armer, rygg etc.)
Sykkelmodellen heter "Raven Tour".
Sykkelmodellen heter «Raven Tour».

Dag 32 (lørdag 23. juli 2016)

I dag har jeg tatt helt fri fra sykkel og vedlikehold av sykkel og turutstyr. Jeg dro inn til København sentrum sent på ettermiddagen/tidlig på kvelden for å møte Roar Eriksen, en gammel nabo og Levangsbygd som nå bor i København. Vi møttes ved ankeret i Nyhavn og tok turen over den nye gang- og sykkelbroen Inderhavnsbroen, som nettopp er åpnet, fra Nyhavn til Christianshavn. Der tenkte vi å ta turen opp i tårnet på Vår Frelsers Kirke, men de stengte akkurat da vi kom så den planen gikk i vasken. Jeg har imidlertid vært der oppe mange ganger tidligere og vil anbefale alle å ta turen opp til toppen av tårnet hvis man er i København. Det er litt luftig men man får en fantastisk utsikt over byen.

Vi kom litt for sent til å ta turen opp i tårnet på Vår Frelsers Kirke. Adgang til tårnet stengte kl 1900 (bilde fra Google).
Vi kom litt for sent til å ta turen opp i tårnet på Vår Frelsers Kirke. Adgang til tårnet stengte kl 1900 (bilde fra Google).

Vi hadde noen hyggelige timer i byen med litt kald drikke i sommervarmen der vi også tok turen innom fristaden Christiania. Det er jo et hyggelig sted og selv om det selges og rykes hasj i stor stil der så holdt vi oss til å hygge oss med kald og lovlig drikke. Det har foresten nettopp vært stor rassia der hvor politiet har ryddet gatene og revet bodene noe jeg trodde kanskje hadde lagt en demper på salget av hasj, men det har nesten hatt den motsatte virkning for jeg har ikke tidligere sett at hasj ble solgt så åpenlyst som nå. Tidligere foregikk det semiskjult bak et forheng, men nå var alt helt åpenlyst. Det var mye folk der ute og den søte hasjrøyken lå tungt over hele området. Likevel en trivelig plass og bare glade mennesker. Det er jo en av Danmarks store turiststeder. Mye er lov her men det er strengt forbudt å løpe og å ta bilder (tok et par bilder likevel men bare av oss selv).

Sjekket ut Fristaden Christiania sammen med Roar Eriksen fra Levanger.
Sjekket ut Fristaden Christiania sammen med Roar Eriksen fra Levanger.
Selv om de selger både det ene og det andre her holdt vi oss til lovlige produkter.
Selv om de selger både det ene og det andre her holdt vi oss til lovlige produkter.
De har sitt eget ølmerke her - et økologisk øl.
De har sitt eget ølmerke her – et økologisk øl.

Dag 33 (søndag 24. juli 2016)

Jeg har vært litt i tenkeboksen de siste dager i forhold til om turen skulle slutte i København eller om jeg skulle fortsette videre.

Jeg er jo så heldig at jeg har ei flott kone jeg er glad i og som savner meg og som gjerne vil at jeg skal komme hjem.

Det å være på tur er heller ikke bare hygge, kos, solskinn og gode dager. Det er også dager med slit, regn og dårlige dager da man lurer på hva det egentlig er man holder på med. For å være helt ærlig har jeg vært litt lei av å være på tur, være skitten, kald og trøtt nå den siste tiden. Det kunne derfor passe godt å avslutte turen her i København og dra hjem til en god seng, varm dusj, TVen, sofaen og all den komfort man har når man er hjemme.

De fleste ville nok også syns at det å sykle fra Levanger til København er en lang nok tur.

Men det syns jeg ikke. Jeg kan godt merke at det er «noe» i meg som sier at jeg ikke har syklet langt nok ennå og at jeg må sykle litt lenger før jeg kan avslutte årets sykkeltur.

Jeg har snakket med min kone om det og vi er nå blitt enige om at jeg skal fortsette litt til.

Derfor går turen videre i morgen.

Jeg møtte noen sveitsiske syklister i Stavanger som anbefalte meg å sykle den offisielle sykkelruten fra København til Berlin og det har jeg bestemt meg for å gjøre.

Så i morgen fortsetter min sykkeltur videre med kurs mot Berlin, men så er nok også dette års sykkeltur slutt når jeg kommer til Berlin om 10-12 dager.

Erfaring jeg har hatt med å sykle i Danmark har lært meg at det er noe helt annet enn det å sykle i Norge. Det er veldig mange ting jeg har med meg som det har vist seg at jeg ikke har bruk for. Jeg sleper med meg forholdsvis mange kg med «unødvendig» utstyr. For å gjøre resten av turen litt lettere har jeg bestemt meg for å sende hjem utstyr som jeg ikke har bruk for eller som jeg tar sjansen på at jeg ikke får bruk for på turen videre mot Berlin. Til sammen ble det en forholdsvis stor (og tung) eske med utstyr som nå skal sendes hjem. Så går det nok også en del lettere å sykle.

Planen er å få sendt det i morgen formiddag når postkontoret åpner og så må jeg finne ut av hvordan jeg skal sende det så jeg unngår tollklarering, avgifter og gebyrer på det. Alt utstyret er jo kjøpt i Norge og det skal derfor ikke betales toll og andre avgifter på det.

En stor eske med masse utstyr jeg tar sjansen på at jeg ikke trenger på resten av turen blir sendt hjem i posten i morgen.
En stor eske med masse utstyr jeg tar sjansen på at jeg ikke trenger på resten av turen blir sendt hjem i posten i morgen.
Her ryker noen kg med utstyr hjem. Det håper jeg at jeg kommer til å merke på på sykkelen når sykkelturen går videre mot Berlin i morgen.
Her ryker noen kg med utstyr hjem. Det håper jeg at jeg kommer til å merke på på sykkelen når sykkelturen går videre mot Berlin i morgen.

Det som jeg sender hjem som jeg vet jeg ikke har bruk for er bl.a. Stanley Termokoppen som jeg har vært så godt fornøyd med og som jeg tidligere har laget en review av som «en av de tingene jeg er godt fornøyd med at jeg har tatt med på tur«. Jeg har rett og slett ikke fått bruk for den her i Danmark da man kommer forbi kaféer og andre steder man får kjøpt seg en kopp kaffe så pass ofte at behovet for å ha med seg kaffe selv er lite. Den blir derfor sendt hjem.

En av de tingene som jeg sender hjem ut fra at jeg tar sjansen på at jeg ikke får bruk for det er bl.a. teltet. Jeg har jo hatt med meg både telt og hammock men jeg har brukt hammocken mest og de gangene jeg brukte teltet kunne jeg egentlig også ha brukt hammocken. Jeg tar derfor sjansen på at jeg klarer meg med hammocken på turen videre og sender teltet hjem.

Så får man jo bare håpe at man har gjort de riktige vurderinger og ikke sender hjem noe man får bruk for.

Uansett, så snart pakken er sendt i morgen går turen videre. Jeg har hatt noen fine dager her i København – det har jo vært flott sommervær de dager jeg har vært her – men nå begynner jeg å bli rastløs så i morgen skal jeg opp på sykkelen igjen og videre mot syd.

Én kommentar til «Levanger – Berlin 2016 – Dag 29, Dag 30, Dag 31, Dag 32, Dag 33»

  1. Go tur videre? e så fint å kunne følge deg på tur fra min lille plass på Rørvik?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *