Prolog

Det tok tre døgn å reise fra Levanger til Grense Jakobselv der jeg planlegger å starte sykkelturen.

Roadtrip
Turen gikk fra Levanger, via Kobbelv og Alta til Grense Jakobselv

Tirsdag 10. mai 2011

Startet med å ta 0905 toget fra Levanger til Grong der jeg ble plukket opp av Kjell Kristiansen. Kjell var på vei fra Vikna til Kirkenes i annet ærend og var grei nok til å la meg få haik nordover.

Kjell sikrer sykkelen på hengeren
Kjell sikrer sykkelen på hengeren

Kjell har – utrolig nok – trådløst nettverk i bilen sin (selvfølgelig), kjekt å ha. Turen gikk deretter fra Grong og videre nordover til Kobbelv der vi overnattet på Kobbelv Vertshus.

Twittermeldinger fra plohnsykler i dag:

Onsdag 11. mai 2011

Turen går videre fra Kobbelv til Alta der vi overnatter på Alta Gjestegård. På veien var vi innom Bardu og Setermoen der jeg var soldat i ni måneder i 1986. Det var et sted jeg aldri trodde jeg skulle ha lyst til å se igjen, men det var artig å være der 25 år etter jeg forlot det sist.

Twittermeldinger fra plohnsykler i dag:

  • On the road again – mot Alta #
  • Fantastisk fint vær i Nord-Norge. Det kan godt holde seg sånn en måneds tid 🙂 Kjører snart over Kvænangsfjellet. Har syklet der før 🙂 #
  • Framme i Alta. Slapper av med et par iskalde og en solnedgang. I morgen er det siste etappe, på fredag starter alvoret. http://t.co/h3ETR1g #

Torsdag 12. mai 2011

Det var en lang tur langs E6 fra Alta til Kirkenes, men vi kom omsider fram. Deretter var Kjell så grei at han kjørte meg til Grense Jakobselv helt inne ved grensen mot Russland.

Vi kom fram dit i 21-tiden på kvelden og fikk da lesset av sykkelen og slått opp leir. Jeg må innrømme at det føltes litt merkelig da Kjell kjørte og jeg sto igjen helt alene der oppe. Grense Jakobselv er så langt nord og øst man kan komme i Norge langs grensen mot Russland. Her var det ikke mye tegn på at det er vår i Norge.

Herfra starter sykkelturen sørover i morgen.

Setter opp leiren
Setter opp leiren. Holder her på å pumpe opp Exped dlx 9 liggeunderlaget.
Kjell Kristiansen
Så drar Kjell. Takk for turen.

Jeg må si tusen takk til Kjell Kristiansen for turen. Det var artig og trivelig å være på en tredagers roadtrip med ham.

Twittermeldinger fra plohnsykler i dag:

  • Lakselv er en ganske liten plass. #
  • Er på grensen mot Rusland. Her snør det 🙁 #
  • Framme i Grense Jakobselv. Har fått slått opp leiren og ligger og kikker på Russland – sykkelturen starter i morgen 🙂 http://t.co/uQvyamm #

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *