Speil

Å ha mulighet til å se hva som kommer bakfra er noe som gjør sykling tryggere. For de av oss uten øyne i nakken må vi benytte oss av speil for å ha mulighet til å se hva som skjer bak oss.

Jeg har prøvd flere speil av den typen som skal monteres på styret. Dette har helt klart bidratt til å gjøre sykkelturen tryggere så lenge speilet «virker». Problemet er at før eller senere så velter sykkelen og med tung bagasje blir det forholdsvis store krefter i sving. Disse kreftene får da ofte sitt utløp i at speilet treffer bakken først og da skal ta imot det meste av trøkken – noe de færreste speil er konstruert for å klare. Dette har gjennom tiden tatt knekken på minst tre forskjellige speil i mitt tilfelle.

Det blir en smule kostbart i lengden, og jeg har da etter hvert gått lei og bestemt meg for å sykle uten speil på tross av at det føles mye mer usikkert. Det å kunne se hva som kommer bakfra er noe som helt klart er med på å gjøre syklingen tryggere. Det at man lettere kan forbedrede seg på hva som kommer bakfra gir også mindre stress og ubehagelige overaskelser.

Jeg har nå kommet over et lite speil som skal monteres på sykkelhjelmen eller t.o.m. på stangen på solbrillene.

Take-A-Look-Mirror
Take-A-Look-Mirror

TravellingTwo.com har gjort en review av Take-A-Look-Mirror som jeg syns er informativ og god.

Jeg har ikke funnet Take-A-Look-Mirror i noen norske nettbutikker, men produktet kan bestilles fra flere utenlandske nettbutikker bl.a. Rei.com og Cyclocamping.com.

3 kommentarer til «Speil»

 1. Jeg er av den oppfatning at det er uforsvarlig å oppholde seg på høyre side av veien (Jeg bruker konsekvent speilet enten jeg går på rulleski eller sykler) uten speil etter at jeg for ti år siden begynte å bruke hjelmmontert speil av typen «third eye» (http://www.3rd-eye.com).
  Etter noen år ble speilet ødelagt og jeg måtte få tak i nytt.
  Det ble da av den typen du har bilde av på siden her (lang type), og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd med det.
  Jeg har også kort type uten at dette er prøvd i praksis.
  Noe som kan være problematisk er for de som sykler etter «konseptet lavt styre» og som dermed hovedsakelig ser skulderen sin eller himmelen i speilet.
  Ser ikke at dette er noe tema for din del.

  Et tilfeldig bilde av samme sykkel som jeg bruker:
  http://www.roulcouche.com/image/lowracer/lowracer.jpg

 2. Forsøkte å bestille hjelmspeil på Cyclo Camping men det ser ut for at de fra okt 2014 ha sluttet å sende utenfor USA. Hva gjør man da. Finner heller ikke dette speilet i Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *